زون اعلام حریق چیست (What is a fire alarm zone?) زون در اعلام حریق یا همان منطقه در سیستم اعلان حریق به محیط و محلی گفته میشود که پیام یا اخطار از آن ناحیه ایجاد شده است. هر سیستم اعلان حریق از اجزای متعددی ساخته شده است، اجزای سیستم اعلام حریق از دتکتور، زون و … تشکیل شده است.
در یک توضیح ساده میتوان گفت که در یک سیستم اعلان حریق اگر در محل نصب شده آتش سوزی اتفاق بیفتد یا آن که حرارت زیادی به جود آید، توسط دتکتورهای اعلام حریق منطقه یا همان زون مورد نظر روی پنل اعلان حریق نمایش داده میشود. زون بندی درست و مناسب و پیاده سازی نحوه زون بندی عالی در یک سیستم اعلان حریق حرفهای کارکرد خود را به این صورت نشان میدهد. در صورتی که نیاز به درب ضد حریق دارید روی لینک کلیک کنید.
با استفاده از همین زونها و همان منطقه بندیها اپراتور به راحتی میتواند وجود مشکل در منطقه را درک کند و برای رفع آن اقدام کند.
توجه داشته باشید که عموما اپراتور به وسیله شستی سیستم اعلام حریق میتواند دیگران را از وجود خطر مطلع کند.
هرچه زون بندی یک سیستم اعلان حریق بیشتر و بالاتر باشد سیستم از دقت و میزان کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود. در برخی از سیستمها به دلیل گستردگی و همچنین نیاز به دقت بالا و حساسیت زیاد سیستمها استفاده از تعداد نودهای زیاد زون لازم و ضروری است و گاهی تا 300 زون در یک سیستم پیاده سازی میشود.
زون در اعلام حریق چیست
زون یا منطقه در سیستم اعلام حریق، به همان نودها یا همان منطقههایی گفته میشود که دتکتورها در آن نصب و پیاده سازی میشوند. در هر سیستم اعلام حریق وابسته به نوع و گستردگی سیستم پیاده شده، میتواند تعداد زونهای متفاوتی داشته باشد. زون سیستم اعلام حریق هر چه تعداد بیشتری داشته باشد، این توانایی را به اپراتور یا محیط استفاده شده میدهد که به صورت دقیقتر و نقطهایتر بتواند محل و محیط حادثه را گزارش دهد.
توجه داشته باشید که مهم نیست که از چه انواع سیستم اعلام حریق استفاده میکنید، زون بندی و توجه به زونهای یک سیستم لازم و ضروری است.
زون بندی حریق در سیستم اعلام حریق به چه معناست
زون بندی اعلام حریق یکی از کارهایی است که متخصص در زمان نصب سیستم اعلام حریق وابسته به وسعت و گستردگی و میزان حساسیت مورد نیاز در محیط انجام میدهد.
تفاوتی ندارد که زون بندی قرار است در یک سیستم اعلام حریق پارکینگ، سیستم اعلام حریق کارخانه، سیستم اعلام حریق بیمارستان یا در یک ساختمان پیاده سازی شده است، رعایت اصول و قوانین زون بندی در تمام این سیستمها لازم و ضروری است.
توجه داشته باشید که هر چه تعداد مناطقی که تحت پوشش زونها است بیشت باشد، آن سیستم کارایی بیشتری خواهد داشت.
به عنوان مثال بر اساس قانون اجبار استفاده از سیستم اعلام حریق ساختمانها، باید در هر ساختمان یک سیستم اعلام حریق نصب و پیاده سازی شود. در حالت عادی و در یک ساختمان معمولی در آشپزخانه، در حال، در اتاق خوابها در تمامی محیطهای دیگر یک منزل مسکونی یک زون باید نصب و فعال شود تا گزارش دقیق در زمان آتش سوزی اتفاق بیفتد.
آموزش نحوه زون بندی در سیستم اعلام حریق
در مقاله سیستم اعلان حریق چیست به صورت کامل بیان کردیم که سیستم اعلام حریق چیست، در این مقاله قصد دارید در رابطه با آموزش نحوه زون بندی مطالبی را بیان کنیم.
استاندارد های زون بندی در سیستم اعلام حریق
زون بندی در سیستم اعلان حریق دارای استانداردهای متعددی است که در صورت رعایت نشدن این استانداردها چالشهای متعددی میتواند به وجود آید.
از جمله این نکات در زون بندی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هر 300 متر باید یک زون داشته باشد.
- مرز بندی مناسب و دقیق در هر سیستم اعلان حریق میتواند در زمان به وجود آمدن حادثه از ابهام و مشکل شما را دور کند.
- هر منطقهای که به وسیله دیوار از محیط دیگر جداسازی شده است نیاز به یک زون مجزا دارد.
- نصب پنل مرکزی سیستم اعلام حریق و استفاده از تکرار کننده سیستم اعلام حریق در مناطق مناسب و در دید اپراتور نصب شود.
- پلهها و مسیرهای فرار هم باید به یک زون مجزا تجهیز شده باشند.
- استفاده از زون در محیطهایی مانند موتورخانه و چاهک آسانسور لازم و ضروری است.
- حداکثر فضا برای یک زون 2000 متر است و بیش از این، باید از یک زون دیگر استفاده کرد.
- نصب شستی سیستم اعلام حریقدر راهروها و مکانهایی با تردد بالا لازم و ضروری است.
اگر اطلاعات کافی در رابطه با شستی اعلان حریق ندارید میتوانید مقاله شستی اعلان حریق چیست را مطالعه کنید.
در صورتی که نیاز به راهنمای خرید سیستم اعلان حریق دارید، روی لینک قبل کلیک کنید.