انواع سیستم اعلام حریق

تمامی اختراعات بشر در ابتدا بسیار ساده بودند، اما باگذشت زمان و پیشرفت علم، تغییراتی در آن‌ها ایجاد شده است. به‌عنوان مثال تلفن‌های همراه در ابتدا فقط قابلیت برقراری تماس را داشتند، اما تلفن‌های همراه هوشمند امروزی، قابلیت‌هایی نظیر عکاسی، فیلم‌برداری، مسیریابی و… را دارند.

سیستم‌های اعلام آتش‌سوزی نیز مانند سایر اختراعات بشر در ابتدا سیستم بسیار ساده‌ای داشتند، اما به تدریج و با گذشت زمان سیستم آن‌ها کمی پیچیده‌تر شد و امکانات بیشتری به آن‌ها اضافه شد. اما به طور کلی از گذشته سیستم های اعلام آتش سوزی به دو دسته کلی تقسیم بندی شده‌اند:

اعلام حریق دستی

در این نوع، به دلیل عدم وجود سنسورها؛ قابلیت کشف و اطلاع‌رسانی وجود ندارد. به عنوان مثال اگر فردی در ساختمان متوجه وقوع آتش‌سوزی شود، باید شاسی اعلام هشدار را فشار دهد، تا سایر افراد از حریق مطلع شوند.

اعلام حریق خودکار

حسگرها و سنسورهای به‌کاررفته در این نوع سیستم اعلام آتش‌سوزی، نسبت به دود و گرما حساسیت دارند و در صورت تشخیص آن‌ها آژیر هشدار دهنده به صدا در می‌آید که به دو گونه مختلف موضعی و مرکزی دسته‌بندی می‌شود.

 اعلام حریق خودکار موضعی

در این مدل از سیستم اعلام آتش سوزی، بر روی سنسورهای تشخیص، آژیر نیز نصب شده است که در این مدل باید کشف کننده با طول عمر ۵ سال و باتری مناسب استفاده بشود.

 اعلام حریق خودکار مرکزی

 اعلام حریق خودکار مرکزی از یک پنل مرکزی، حسگر و آژیر ساخته شده و روش عملکرد آن به این صورت است که حسگرها از طریق سیگنال به پنل متصل هستند و در زمان وقوع حادثه، پنل مرکزی به آژیرسیستم اعلان حریق  دستور هشدار می‌دهد. مدل‌های بروز سیستم اعلان حریق مرکزی نیز، پیشرفت چشمگیری داشته‌اند. مثلاً مکان دقیق آتش‌سوزی را مشخص می‌کنند، به‌صورت بی‌سیم نیز کارایی دارند، همچنین مدل‌های هوشمند آن، در لحظه با سازمان آتش‌نشانی ارتباط برقرار می‌کنند.

مدل های مختلف سیستم اعلان حریق اتومات مرکزی

سیستم‌های اعلام حریق خودکار مرکزی خود شامل انواع مختلفی هستند در ادامه به برسی انواع می‌پردازیم:

سیستم اعلام حریق متعارف (Conventional)

در هنگام مطالعه درمورد اینکه سیستم اعلان حریق چیست قطعاً با اصطلاح سیستم اعلان حریق متعارف یا کانونشنال برخورد کرده‌اید. یک سیستم اعلام حریق متعارف یک هشدار به هنگام بروز حادثه است که منطقه‌ای که آتش گرفته است را توسط یک LED شناسایی می‌کند. در این سیستم فقط محدوده آتش‌سوزی مشخص می‌شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد این نوع از سیستم اعلان حریق پیشنهاد می‌کنم مقاله سیستم اعلام حریق متعارف چیست را مطالعه کنید.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر(Network fire alarm):

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر یا تحت شبکه مجموعه ای از تجهیزات و دستگاه‌ها است که همگی به یک صفحه کنترل مرکزی متصل شده است. مانند شستی اعلان حریق، دتکتور اعلان حریق، آژیر و فلاشر اعلان حریق و … که همه آنها دارای مکان است و با ایجاد حریق آدرس دقیق آن روی صفحه LCD مرکز کنترل سیستم اعلام حریق نمایش داده می‌شود. برای دانستن جزئیات این نوع سیستم اعلام حریق مقاله سیستم اعلان حریق آدرس‌پذیرچیست را مطالعه کنید.

سیستم اعلام حریق بی‌سیم (Wireless):

سیستم اعلام حریق بی‌سیم همان‌طور که از نامش پیداست، هیچ‌گونه سیمی ندارد و با امواج رادیویی به پنل مرکزی سیگنال ارسال می‌کند. بیشتر سیستم‌های اعلان حریق که امروزه مورداستفاده قرار می‌گیرد، سیستم اعلان حریق بی سیم است چرا که استفاده و نصب کابل‌های سیستم اعلان حریق هزینه اضافه تری را برای کارفرما خواهد داشت. برای اینکه سیستم اعلان حریق بی‌سیم شامل چه اجزایی است و چگونه کار می‌کند، پیشنهاد می‌کنم مقاله سیستم اعلان حریق بی‌سیم چیست را مطالعه کنید.

کدام مدل سیستم اعلان حریق برای شما مناسب است؟

باتوجه‌به تنوع سیستم‌های اعلام حریق و گستردگی و تنوع تجهیزات به کار رفته شاید این سؤال بری شما پیش بیاید که از کدام سیستم برای مکان خود استفاده کنید هرکدام از سیستم‌های اعلام آتش سوزی مزایا و معایب خود را دارد که به صورت کامل در مورد آنها صحبت شده است. خرید سیستم اعلان خرید حافظ جان و مال و وقت ماست؛ پس نصب اصولی و راه‌اندازی سیستم با کیفیت جزو اولویت های یک ساختمان است.

برای تعیین بهترین سیستم اعلام حریق ابتدا باید نیازهای خود را بررسی کنید. به اینکه چه سیستم آشکار سازی مناسب ساختمان شما است و چه میزان بودجه را برای سیستم اعلان حریق در نظر گرفته‌اید. برای اطلاع از بهترین نوع سیستم اعلان حریق مناسب با درنظرگرفتن بودجه شما بهتر است با تیم کارشناسان آلتون نتورک تماس حاصل فرمایید.

سیستم اعلام حریق تحت شبکه یا آدرس پذیر چه فرقی با سیستم اعلام حریق متعارف دارد؟

سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر نحوه کابل کشی اعلان حریق، نحوه نصب، محل مورد استفاده و قیمت متفاوت می باشند.

انواع سیستم اعلام حریق چیست؟

سیستم اعلام حریق به طور کلی شامل سه سیستم اعلام حریق متعارف (Conventional)، سیستم اعلام حریق آدرس پذیر (Addressable) و سیستم اعلام حریق بی سیم (wireless) می شود که اینها زیر مجموعه سیستم اعلام حریق خودکار است.

5/5 - (1 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟