سیستم اعلام حریق چیست؟ سیستم یا دستگاههای اعلام حریق، مجموعهای از تجهیزات مخصوص و هماهنگ با هم هستند؛ که وظیفه آشکارسازی و اطلاع رسانی را بر عهده دارند. این اطلاع رسانی از طریق به صدا در آمدن آژیر یا چشمک زدن چراغ اتفاق میافتد.
برخی از افراد خرید سیستم اعلام آتش سوزی را به عنوان یک هزینه اضافه میدانند و از نصب آن در منزل یا محل کار خود، خودداری مینمایند. در صورتی که باید گفت، این سیستم نقش بسیار موثری در نجات انسانها دارد، زیرا زمانی که افراد در همان لحظات ابتدایی آتشسوزی، از آن مطلع شوند؛ فرصت بیشتری برای نجات خود و اطلاعرسانی به نیروهای آتش نشانی را دارند.
سیستم اعلان حریق چیه؟
سامانه اعلان حریق را میتوان یکی از مهمترین سیستمهای حفاظتی و نظارتی در ساختمانها به شمار آورد. سامانه آشکارساز حریق به واسطه وجود سنسورهای دقیق میتواند حریق را در اماکن مختلف آشکار کند. این سیستمها بر اساس غلظت دود و حرارت ناشی از آتش احتمالی و یا گازهای خطرناک تنظیم میشوند و میتوان حساسیت آنها را در صورت نیاز تغییر داد. معمولاً موارد قابل رعایت در این سامانهها در قالب استانداردهایی از جمله en54، nfpa72، vds، tuv، ul، lpcb، evpu، cqst bs5839 تعریف میشوند. این سیستمها با تشخیص وجود دود، شعله، یا گازهای خطرناک از طریق فلاشرها و آژیرها به ساکنان هشدار خواهند داد. طراحی مناسب و استفاده از این سیستم میتواند از بروز بسیاری از خطرات جانی و مالی جلوگیری کند.
سیستم اعلام حریق آتش نشانی شامل چه اجزایی است؟
سیستم اعلام حریق آتش نشانی به عنوان یکی از اصلی ترین سیستمهای اعلان حریق است که در طبق استاندارهای جهانی باید در تمام ساختمانها تعبیه شود. این سیستم شامل اجزای زیر میشود:
کنترل مرکزی اعلام حریق
مرکز فرماندهی یا همان قلب سیستم اعلان حریق که بر اطلاعات ورودی و خروجی نظارت و کنترل دارد.
منبع تغذیه سیستم اعلام حریق
منبع تغذیه اصلی که به برق شهری متصل میشود و با ولتاژ 120 تا 240 ولت کار میکند
منبع تغذیه پشتیبان سیستم اعلام حریق
در مواقعی که برق اصلی قطع میشود منبع تغذیه پشتیبان جایگزین منبع تغذیه اصلی میشود. این منبع معمولاً شامل باتری یا انواع ژنراتور است.

آغاز کنندههای سیستم اعلان حریق
دستگاههای آغازکننده در دو حالت اتوماتیک یا دستی هستند شامل دستگاههایی مانند انواع دتکتوراعلان حریق مانند دتکتور دودی اعلام حریق، دتکتور گازی، دتکتور شعله دتکتور حرارتی، دتکتور ترکیبی و همچنین شستی سیستم اعلام حریق هستند که هرکدام انواع گوناگونی دارند.
دستگاههای اطلاعرسانی سیستم اعلان حریق
دستگاههایی که در صورت بروز حادثه به ساکنین اطلاع میدهد و شامل مواردی مثل ریموت سیستم اعلام حریق حرفه ای، لامپ چشمکزن، زنگ و بلندگو، آژیر سیستم اعلام حریق که شامل آژیر های الکترومکانیکی و الکتریکی و یا ترکیبی از آنها نیز است.
تکرار کنندههای سیستمهای اعلام حریق
پنل یا دستگاههای تکرارکننده سیستم اعلام حریق همه عملیاتی است که در سیستم اعلام آتش سوزی ایجاد میشود را تکرار کرده و محل حادثه را مشخص میکند. این دستگاه فقط برای نظارت کاربرد دارد.
رابطهای ایمنی ساختمان
با اثرگذاری بر جریان هوا باعث میشود که پنل اعلام حریق با اعمالی مثل باز و بسته کردن دربهای اضطرابی فرایند را کنترل کند.
سیستم های اعلام حریق چند گونه است؟
به طور کلی سیستم های اعلام حریق شامل :
سیستم اعلان حریق متعارف (Conventional)، سیستم اعلان حریق آدرس پذیر (Addressable) و سیستم اعلان حریق بی سیم (wireless) است.
قیمت کدام یک از سیستمهای اعلام حریق مناسب تر است؟
هرکدام از سیستم های اعلان حریق ویژگی های خاص خودش را دارد. سیستم اعلان حریق متعارف پنل های ارزانتری دارد اما هزینه نصب آنها بالاتر است و سیستم اعلام حریق آدرس پذیر دارای امکاناتی است که باعث صرفه جویی بیشتر خواهد شد. بای درسافت اطلاعات بیشتر با کارشناسان آلتون نتورک تماس حاصل فرمایید.