راهنمای خرید سیستم اعلام حریق

آتش‌سوزی یا همان حریق واقعه‌ای ناگوار بوده که با سوختن مواد سوختنی رخ می‌دهد و نور و گرما زیادی نیز به همراه دارد. این رخداد معمولا به دلیل سهل‌انگاری افراد اتفاق می‌افتد و موجب تلفات جانی و مالی و غیر‌قابل جبران می‌شود.

واکنش به موقع و سریع در زمان آتش‌سوزی اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد، زیرا هر چه افراد حاضر در ساختمان و آتش‌نشانان زود‌تر از وقوع حادثه مطلع شوند؛ تلفات جانی و مالی کاهش پیدا می‌کند.

در حال حاضر طبق قوانین سازمان نظام مهندسی، به منظور افزایش ایمنی ساختمان‌ها و مجتمع‌های مسکونی؛ تهیه سیستم اعلام حریق و ملزومات اطفای آن برای ساختمان‌ها ضروری است. سیستم‌های اعلام حریق معمولا دارای سنسورهایی هستند که نسبت به دود و گرما حساسیت دارند و در زمان حریق، به اشخاص حاضر در ساختمان یا نیروهای سازمان آتش‌نشانی، وقوع حادثه را خبر می‌دهند.

در ادامه این مطلب در مورد تعریف سیستم اعلام حریق، انواع آن و تجهیزاتی که شامل این سیستم می‌شود صحبت می‌نماییم. همچنین نکات مهمی که در زمان خرید این سیستم حائز اهمیت است را بررسی می‌نماییم.

نحوه انتخاب سیستم اعلام حریق

افزایش ایمنی ساختمان‌ها و کاهش خسارت‌های جانی و مالی، از جمله مهم‌ترین مزیت‌های سیستم‌های اعلام حریق است. به همین جهت امروزه نصب این مدل دستگاه‌ها را برای مجتمع‌های تجاری و مسکونی پرتراکم اجباری کرده‌اند. از آن جایی که حادثه آتش‌سوزی هیچ‌گاه خبر نمی‌کند، بهتر است همه ما با کمی هزینه محل کار یا زندگی خود را به این سیستم مجهز نماییم، حتی اگر نهاد یا سازمانی ما را مجبور نکرده است‌.

همانطور که گفتیم سیستم‌های اعلان حریق دارای انواع مختلفی هستند، پس هنگام خرید آن‌ها بهتر است نکاتی را در نظر گرفت، تا بتوان محصولی مطابق نیاز تهیه کرد.

  • قبل از هر چیز، برندهای مختلف و شرکت‌های سازنده سیستم‌های اعلام حریق را بررسی نمایید، تا بتوانید محصولی مطابق نیاز خود تهیه فرمایید.
  • نوع سیستم اعلام آتش سوزی باید با توجه به متراژ ساختمان، تعداد واحد‌ها و تعداد افرادی که در آن ساکن هستند انتخاب شود. در صورتی که در این باره تخصص کافی را ندارید می‌توانید از کارشناسان مربوطه این حوزه کمک بگیرید. مثلا برای ساختمان‌های بلند بهتر است سیستم اعلام حریق هوشمند استفاده شود، زیرا این نوع محل دقیق آتش‌سوزی را نیز نمایش می‌دهد.
  • قبل از خرید حتما از کیفیت قطعات سازنده و اصل بودن سیستم مطمئن شوید، چون این سیستم وظیفه محافظت از جان و مال افراد ساکن در ساختمان را بر عهده دارد.
  • سیستم مورد نظر حتما باید دارای منبع تغذیه پشتیبان باشد، زیرا امکان اختلال در شبکه برق وجود دارد.
  • سیستم اعلام آتش‌سوزی، علاوه بر هشدار و زنگ صوتی، باید دارای چراغ چشمک زن نیز باشد، زیرا ممکن است در زمان حادثه، فرد ناشنوا بوده و متوجه صدای آژیر نشود.
  • سیستم مورد نظر باید دارای استاندارد، گواهینامه ISO و همچنین تاییدیه آتش نشانی باشد.
  • میزان حساسیت دتکتور دستگاه اعلان حریق باید با توجه به ویژگی‌های محل مورد نظر انتخاب شود. مثلا سنسور به کار رفته در موتورخانه ساختمان نباید نسبت به بخار حساسیت داشته باشد.

آنچه در مقاله راهنمیا خرید سیستم اعلام حریق خواندید

جمله “حادثه خبر نمی‌کند”  به گوش همه ما آشنا است. آتش‌سوزی یا حریق، نیز یکی از حوادثی بوده؛ که به صورت ناگهانی رخ می‌دهد و خسارات سنگین جانی و مالی را به دنبال دارد. با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و روز دنیا می‌توان شدت خسارت‌های واقعه حریق را به حداقل رساند.

سیستم‌های اعلام حریق از تجهیزات مختلفی مانند حسگر، دتکتور، سیستم‌های هشدار دهنده و… ساخته شده‌اند. سنسورهای این سیستم‌ها پس از شناسایی دود و گرمای شدید، آتش‌سوزی را تشخیص داده و با ایجاد صدا یا روشن کردن لامپ‌های هشدار آن را به ساکنین ساختمان اعلام می‌نمایند.

با توجه به مطالب ارائه شده در این مطلب، خرید سیستم‌های اعلام آتش‌سوزی برای تمام ساختمان‌های مسکونی کوچک و بزرگ و محیط‌های اداری ضروری است. به همین منظور، در راهنمای خرید سیستم اعلام حریق، سعی کردیم اطلاعات مختصر و مفیدی را درباره این سیستم به شما ارائه دهیم. امیدواریم مطالعه این مطلب، سبب افزایش دانش و آگاهی شما شده باشد.

4.7/5 - (3 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟