سیستم اعلان حریق آدرس پذیرچیست؟

سیستم اعلان حریق آدرس پذیرچیست

سیستم اعلام حریق تحت شبکه‌ای یا آدرس‌پذیر(Network fire alarm) شامل تجهیزات الکترونیکی است که این توانایی را به کاربر می‌دهد در صورت اتفاق حریق اطلاع دقیقی از محل آتش‌سوزی داشته باید و نیاز به بازرسی چندین مکان از ساختمان را نداشته باشد. در ساختار سیستم اعلان حریق آدرس‌پذیر تمام اجزا دارای کد هستند و پنل‌ها بر اساس همین کدها برنامه‌ریزی می‌شود. اجزای مختلف سیستم اعلام حریق تحت شبکه شامل موارد ذیل می 2 شود که تمام آنها قابل آدرس‌دهی هستند:

  1. مرکز کنترل سیستم اعلان حریق تحت شبکه
  2. دتکتور دودی سیستم اعلان حریق تحت شبکه
  3. دتکتور گازی سیستم اعلان حریق تحت شبکه
  4. دتکتور حرارتی سیستم اعلان حریق تحت شبکه
  5. دتکتور شعله‌ای سیستم اعلان حریق تحت شبکه
  6. بیم دتکتور سیستم اعلان حریق تحت شبکه
  7. شستی سیستم اعلان حریق تحت شبکه
  8. آژیرسیستم اعلان حریق تحت شبکه

سیستم اعلام حریق تحت شبکه‌ چگونه کار می‌کند؟

سیستم اعلام حریق شبکه‌ای نیز همانند سیستم اعلام حریق متعارف است با این تفاوت که در سیستم اعلان حریق شبکه‌ای تمام تجهیزات دارای آدرس مشخصی هستند که باعث می‌شود محل دقیق حادثه سریع تشخیص داده شود. بعد از نصب سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر، سیستم در حالت آماده‌به‌کار است و بعد از وقوع حادثه به‌وسیله آدرس دقیقی که به دتکتورسیستم اعلام حریق و شستی‌های سیستم اعلان حریق داده شده محل دقیق حریق مشخص می‌شود. وقتی یک دتکتور دچار خطایا حریق می‌شود زون، محل نصب، کد و نوع قطعه بر صفحه کنترل پنل اعلان حریق آدرس‌پذیر نمایش داده می‌شود.

کابل‌کشی سیستم اعلام حریق تحت شبکه

در کابل‌کشی سیستم اعلان حریق تحت شبکه باید این نکته را در نظر داشته باشید که حتماً از کابل شیلدار استفاده کنید تا با بودن نویز محیطی اختلالی در عملکرد پنل‌های سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر به وجود نیاید. همچنین کابل‌کشی سیستم اعلام آتش‌سوزی به‌صورت حلقوی است و همه تجهیزات بر یک لوپ قرار می‌گیرد که هر لوپ ممکنه 1 یا چند زون داشته باشد. حداکثر طول لوپ باتوجه‌به اینکه کدام شرکت سازنده است بین 1500 تا 3000 متر است. قابل‌ذکر است که ورودی و خروجی این سیستم هر دوروی کنترل پنل است و اطلاعت از طریق دو سیم خارج شده، وارد تجهیزات می‌شود و سپس خارج می‌شود.

استانداردهایی که در طراحی سیستم اعلان حریق باید رعایت بشود بر اساس استانداردهای بین‌المللی NFPA ، BS و EN54 است.

ویژگی و خصوصیت سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر چیست؟

برای سیستم‌های اعلان حریق بزرگ، شبکه‌سازی بسیار منطقی است و از طرفی مدیریت را بسیار آسان می‌کند همچنین استفاده از سیستم اعلان حریق آدرس‌پذیر مزایای دیگری نیز داراست مانند:

فرماندهی و کنترل بهتر ماژول اعلام حریق

قطعاً کنترل کل سیستم از یک پنل مرکزی می‌تواند برای هدایت و رهبری مشکلات بسیار کارسازتر و راحت‌تر باشد

هزینه کل مالکیت کمتر

نظارت سالانه از تمام پنل‌های اعلان حریق قطعاً هزینه بسیار زیادی به همراه دارد اما بازرسی یک مجموعه از پنل‌ها که تحت یک شبکه هستند به‌مراتب راحتت تر و کم‌هزینه‌تر خواهد بود و در کاهش هزینه بررسی و تعمیر اعلان حریق تحت شبکه کارساز خواهد بود.

سیستم موازی بودن پنل‌ها

درصورتی‌که یک پنل اعلان حریق دچار اختلال و مشکل شود سایر پنل‌ها بدون مشکل له کار خود ادامه می‌دهند. به همین طریق هیچ جز از این واحد شبکه نمی‌تواند کل سیستم را از بین ببرد و در واقع سیستم را منعطف‌تر می‌کند.

قابلیت‌های کنترل از راه دور

این ویژگی این امکان را به شما می‌دهد  که از راه دور با نرم‌افزارهای رایانه‌ای مناسب بتونید فعالیت این پنل‌ها را نظارت کنید.

گزارش‌ها و گزارش‌های تاریخی

مدیران می‌توانند گزارش‌ها و سوابق را جمع‌آوری کنند و همچنین ارتقاهای قبلی و گزارش‌های هشدارهای نادرست را برای همه دستگاه‌های متصل از داشبورد مرکزی بررسی کنند.

قیمت سیستم اعلام حریق تحت شبکه (آدرس‌پذیر) چگونه محاسبه می‌شود؟

باتوجه‌به اینکه سیستم اعلان حریق از چه برندی است و چند لوپ دارد و چه اجزایی در لوپ به‌کاررفته است قیمت‌های متفاوتی را شامل می‌شود. معمولاً باتوجه‌به تکنولوژی پیشرفته‌ای که در اعلان حریق شبکه‌ای استفاده می‌شود قیمت اعلان حریق آدرس‌پذیر نسبت به سیستم اعلان حریق‌های متعارف  کمی بیشتر است که باتوجه‌به گستردگی مکانی که در حال استفاده از سیستم اعلام آتش‌سوزی هستید ممکن است متفاوت باشدشما میتوانید در مورد سیستم اعلام حریق متعارف چیست بخوانید. جهت استعلام دقیق قیمت برای پروژه‌ای که قصد نصب اعلان حریق دارید با ما در تماس باشید.

اعلام حریق آدرس‌پذیر چه تفاوتی با اعلان حریق آدرس‌پذیر دارد؟

اعلام حریق متعارف محل دقیق آتش‌سوزی را نمایش نمی‌دهد و برای پیداکردن محل اتفاق باید گشت فیزیکی صورت بپذیرد و همچنین قابل‌برنامه‌ریزی نیستند اما در مقابل آن سیستم اعلان حریق آتش‌سوزی تحت شبکه قابل‌برنامه‌ریزی بوده و می‌توانید از راه دور بر آن نظارت داشته باشید.

اعلام حریق تحت شبکه برای چه مکان‌هایی مناسب است؟

سیستم اعلان حریق شبکه‌ای برای برج‌های مسکونی چندین طبقه، بیمارستان‌های بزرگ، مدرسه و سایر ساختمان و مکان‌هایی که وسعت زیادی را  در بر دارد استفاده از این سیستم بسیار مقرون‌به‌صرفه و بهتر است.

5/5 - (1 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟