اعلام حریق بیسیم یا وایرلس چیست؟

اعلان حریق بیسیم یا وایرلس

سیستم اعلام حریق بیسیم یا وایرلس (Wireless Fire Alarm) سیستمی است با کمک امواج رادیویی برای ارتباط و ارسال پیام استفاده می‌کند. سیستم اعلان حریق بی‌سیم بدون نیاز به کابل‌کشی سیستم داخلی و فراهم‌ کردن بستر فیزیکی و همچنین برقراری ارتباط بین اجزای سیستم اعلام حریق می‌تواند با نصب آسان شروع به کار کند. به همین دلیل استفاده در ساختمان‌هایی که قدیمی هستند و کابل‌کشی غیرممکن و زمان بر است بسیار توصیه می‌شود.

مزایا و معایب سیستم اعلام حریق وایرلس یا بیسیم

سیستم اعلان حریق بیسیم از سال 1980 در کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار گرفت و در پیاده‌سازی آن دیگر نیازی به سیم‌کشی و داکت نیست و فقط از امواج رادیویی استفاده می‌شود اما سیستم اعلام آتش سوزی وایرلس نیز همانند سایر سیستم‌های اعلان حریق دارای معایب و مزایایی است که باتوجه‌به مکانی که مورد استفاده قرار می‌گیرد سنجیده می‌شود. جمله بارزترین عیب سیستم اعلام حریق بی سیم این است که با توجه  به اینکه از امواج رادیویی استفاده می‌کند و امکان تداخل امواج و همچنین اشتباه در سیگنال‌ دهی وجود دارد همچنین به دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته از قیمت خرید بالایی برخوردار است. اما در مقابل ویژگی‌های بسیاری دارد مانند:

  • نصب سریع و ساده بدون انجام تعمیرات و خرابی در ساختمان
  • استفاده از باطری به‌عنوان منبع تغذیه و عدم نیاز به منبع تغذیه اصلی
  • توانایی استفاده از تقویت‌ کننده در صورت ضعیف بودن سیگنال
  • امکان جابه‌جایی استفاده مجدد در صورت تغییرات دکوراسیون ساختمان
  • منطبق بر استانداردهای جهانی در حوزه آتش‌نشانی
  • هزینه پایین نصب
  • قابل استفاده در سوله و ساختمان‌هایی که دارای سقف بلند هستند
  • کاربری ساده
  • اتصال چندین ساختمان جدا به یک سیستم اعلان حریق بیسیم

نحوه عملکرد اعلام حریق بیسیم

تمامی سیستم اعلام حریق مجهز به سنسور آتش یا حسگر حریق است. با ایجاد دود، حرارت، منوکسید کربن غیر طبیعی به صورت خودکار فعال می‌شود و هشدار می‌دهد. در سیستم اعلام حریق بیسیم هم همین اتفاق می‌افتد اما این سیگنال‌ها با امواج رادیویی به پنل مرکزی سیستم اعلام حریق هشدار می‌دهد. در اثر ایجاد حریق و آتش‌سوزی دتکتوراعلام حریق یا شستی اعلام حریق به پنل مرکزی سیگنال را ارسال می‌کنند و پنل مرکزی نیز با ارسال سیگنال به هشدار دهنده‌ها باعث اعلام حریق می‌شود.

اجزای سیستم اعلان حریق وایرلس

سیستم اعلام آتش‌سوزی بی سیم نیز همانند سیستم اعلام حریق متعارف و یا سیستم اعلان حریق آدرس پذیر دقیقاً همان تجهیزات را دارد با این تفاوت که این تجهیزات به طور بی سیم کار می‌کند. تجهیزات و قطعات به کار رفته در سیستم اعلام حریق بی سیم می‌توان به پنل اعلام حریق، انواع دتکتورهای دودی، شعله‌ای، حرارتی و گازی، شستی، آژیر و فلاشراعلان حریق اشاره داشت.

علاوه بر این تجهیزات، دستگاه اعلام حریق وایرلس به یک دستگاه تقویت کننده برای تقویت امواج رادیویی میاز دارد.

سیستم اعلان حریق بی سیم چه کاربردهایی دارد؟

سیستم اعلان حریق با توجه به ویژگی‌هایی که گفته شد کاربردهای متفاوتی دارد مانند:

  • استفاده در موزه و سالن‌هایی که زیبایی ساختمان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است
  • مکان‌های تاریخی که امکان کابل‌کشی  ندارد و برای اجرا و تغییر در ساختمان محدودیت وجود دارد.
  • ساختمان‌هایی که در آینده نیازمند بازسازی است
  • برای ساختمان و پروژه‌هایی که نیاز به نصب و راه‌اندازی سریع دارند.
  • در ساختمان‌های بزرگ که کابل‌کشی سیستم اعلام حریق پرهزینه تر از استفاده از سیستم اعلان حریق بیسیم می‌شود
  • در مکان‌هایی که احتمال قطع شدن برق زیاد است و مدام از منبع تغذیه ثانویه اعلان حریق استفاده می‌کند.

تفاوت سیستم اعلام حریق وایرلس با سایر سیستم اعلان حریق

سیستم اعلام حریق وایرلس یا بی‌سیم مثل سیستم اعلام حریق دارای یک پنل کنترل مرکزی، تجهیزاتی برای آشکارسازی وقایع و همچنین تجهیزاتی برای هشدار به افراد است با این تفاوت که در برقراری ارتباط تجهیزات در سیستم اعلان حریق متعارف یا آدرس‌پذیر از کابل‌های 2 یا 3 رشته‌ای استفاده می‌شود اما  در سیستم اعلان حریق بی‌سیم از امواج و تجهیزات بی‌سیم استفاده می‌شود. در سیستم اعلام حریق متعارف هزینه خرید کم، هزینه نصب بالا است و در سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر هزینه خرید و نصب متوسطی دارد درصورتی‌که در سیستم اعلام حریق بی‌سیم هزینه خرید بالا و هزینه نصب کمی دارد و علاوه بر تجهیزات گفته شده به تقویت‌کننده نیز دارد.برای اطلاع از ویژگی و کاربرد سیستم اعلان حریق آدرس پذیر، پیشنهاد میکنم مقاله سیستم اعلان حریق آدرس پذیر چیست را مطالعه کنید.

برای اطلاعات بیشتر از اینکه کدام یک از سیستم های اعلان حریق مناسب شماست، نیازمند این است که با یک تیم با تجربه و کارشناس مشورت کرده و محیطی که قصد استفاده از آن را دارید مشورت کنید در این خصوص تیم متخصص آلتون نتورک آماده همکاری و مشاوره به شما عزیزان است.

هزینه خرید و راه اندازی سیستم اعلام حریق بیسیم چند است؟

با توجه به اینکه سیستم اعلان حریق بی سیم هزینه نصب پایینی دارد، عمده هزینه آن به تجهیزات و خرید خود سیستم رادر بر می‌گیرد که با توجه به برند های مختلف قیمت آن متفاوت است. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با تیم آلتون نتورک تماس حاصل فرمایید.

استفاده از سیستم اعلان حریق بیشیم چه مزیتی نسبت به سایر مدل های سیستم اعلان حریق دارد؟

استفاده از این سیستم علاوه بر هزینه نصب پایین این امکان را می‌دهد به راحتی جابه جا کنید و در صورت تغییر در ساختمان به راحتی بتوانید آن را جابه جا کنید علاوه بر این برای ساختمان های بزرگ که از هم جدا هستند نیز به راحتی می‌توانید از این مدل استفاده کنید و به یکدیگر مرتبط کنید.

Rate this post
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟