با انواع جک پارکینگی آشنا هستید؟ جکهای پارکینگی برای باز و بست کردن راحتتر درب پارکینگها طراحی و پیاده سازی شدهاند در مقاله جک پارکینگی چیست به صورت دقیق در رابطه تعریف و ویژگیهای جک پارکینگی اطلاعاتی را بیان کردهایم. هر جک پارکینگی از قطعات مختلفی تشکیل شده است، که در مقاله قطعات جک پارکینگی به خوبی هر قطعه را تشریح کردهایم. با فروشگاه آلتون نتورک همراه باشید.
معرفی انواع جک پارکینگی
همانطور که پیشتر اشاره کردیم جکهای پارکینگی با توجه به مصرف و کاربردی که دارند در انواع گوناگونی تولید میشوند. در حالت کلی برندهای تولید کننده جک پارکینگی شامل موارد مختلفی میشود که هر کدام از این تولید کنندگان دارای یک ویژگی و قابلیت خاص برای جک تولید شده توسط خود هستند. به طور کلی جکها را میتوان به دو دسته ریلی و بازویی تقسیم کرد که در ادامه به بررسی بیشتر هر یک خواهیم پرداخت:
جک پارکینگ ریلی
جکهای ریلی بر روی دربهای تک لنگه نصب میشوند. این دربها باید از متریالهای سبکی مانند فرفورژه یا چوب ساخته شده باشند. توجه داشته باشید که جکهای ریلی برای دربها سنگین که از جنس آهن یا آلومینیوم هستند مناسب نیستند. نکته دیگری که باید آن را به خاطر داشته باشید این است که دربهایی که از این نوع جک استفاده میکنند باید فضای زیادی به اندازه خود درب داشته باشند تا برای باز و بسته شدن با مشکلی مواجه نشوند. جکهای ریلی خود با توجه به موقعیت استفاده و کاربرد به دو دسته تقسیم میشوند که عبارت است از:
- جک کشویی: جک ریلی کشویی برای مکانهایی مورد استفاده قرار میگیرد که فضای کافی برای دوران درب حول لولا وجود نداشته باشد. این دربها با استفاده از یک قرقره بر روی ریل حرکت میکنند. همچنین برای اتوماتیک کردن دربهای کشویی نیز از این جک استفاده میشود.
- جک ریلی اتوماتیک: زمانی که به تمام فضای پارکینگ نیاز باشد از جکهای ریلی اتوماتیک استفاده میشود. حرکت دربهایی که از این جک استفاده میکنند کاملاً بی صدا است. البته برای این دربها به فضایی معادل خود درب در سمت راست یا چپ نیاز خواهد بود.
جک پارکینگ بازویی
دسته دوم از جکهای پارکینگی جکهای بازویی هستند که برای دربهای دولنگه و لولایی مورد استفاده قرار میگیرند. دربهایی که در گذشته به صورت مکانیکی و با دست باز و بسته میشدند، امروزه با استفاده از جک پارکینگی بازویی به صورت اتوماتیک درآمده و با استفاده از ریموت باز و بسته میشوند. جکهای بازویی به دلیل آن که فضای کمتری نسبت به جک ریلی دارند و بر روی دربهای لولایی قابل نصب هستند امروزه بیشتر مورد استقبال قرار گرفتهاند. از جمله مزایای مهم این نوع جک میتوان به افزایش رفاه مصرفکنندگان، طول عمر بالا، و همچنین افزایش امنیت اشاره داشت. جکهای بازویی خود به سه دسته متفاوت تقسیم میشوند که عبارت است از:
- جک هیدرولیکی: این نوع جک برای دربهایی با وزن زیاد و مکانهایی با تردد بالا مناسب است. علاوه بر این جکهای هیدرولیکی در گرما و سرما مقاومت خوبی از خود نشان میدهند.
- جک پنوماتیک: این جکها از نیروی باد به عنوان نیروی محرکه خود استفاده میکنند. امروزه استفاده از جکهای پنوماتیک منسوخ شده است.
- جک الکترومانیکی: جکهای الکترومانیکی با نیروی برق کار میکنند و معمولاً برای ساختمانهایی با تعداد ساکنین کم مورد استفاده قرار میگیرند. این جک را میتوانید به صورت 220 و 24 ولت یافت کرده و مورد استفاده قرار دهید.
با توجه به نیازهای گوناگون متقاضیان و کاربردهای مختلف جک، تولیدکنندگان انواع مختلفی از این کالا را تولید و به بازار عرضه میکنند. در حالت کلی 4 نوع جک درب پارکینگی با ویژگیهای مختلف در بازار موجود است. در این بخش آنها را بررسی مینماییم:
مناسبترین نوع جک برای دربهای کشویی و دو لنگه، جک بازویی است. در دربهای دو لنگه هر یک از جکها تا 90 درجه باز میشوند، به همین دلیل این مدل جک بیشتر مناسب دربهای بزرگ و دربهای ساختمانهای ویلایی است. موتور این نوع جک در زمان باز و بسته شدن درب، کمترین صدا ممکن را تولید میکند.
جک پنوماتیک
قدیمیترین نوع جکهای پارکینگی بوده و از قطعاتی همچون کمپرسور هوا، شیر پنوماتیکی برقی، سه راهی، بازوهای جک و قفل بادی تشکیل شده است. این جکها برای کار کردن نیازی به موتور ندارند، به همین دلیل بسیار کمصدا هستند. جک پنوماتیکی تا 250 کیلوگرم وزن را میتواند تحمل کند. اگر درب پارکینگ شما سبک بوده و میزان تردد آن زیاد است، بهترین گزینه برای شما جک پنوماتیکی است.
جک الکترومکانیکی
در این جک کار اصلی توسط حرکت رتور و چرخ دنده انجام میشود، رتور یک میدان مغناطیسی ایجاد میکند و چرخ دنده برنجی را به حرکت درمیآورد. در صورتی که وزن درب پارکینگ شما سبک بوده و تعداد ترددهای روزانه آن کم است، بهتر است از جک الکترومکانیکی استفاده نمایید.
جک هیدرولیکی
مایعات تراکم ناپذیر هستند و قادر به انتقال انرژی هستند، به همین دلیل در جکهای هیدرولیکی، از روغنی مخصوص برای وارد کردن نیرو به درب پارکینگ استفاده میشود. جکهای هیدرولیکی مناسب مکانهای پرتردد و دربهای سنگین هستند، چون مقاومت بالایی دارند. همچنین در مناطق سردسیر بهتر از این نوع جک استفاده شود، زیرا دما بر روی عملکرد قطعات جک تاثیری نمیگذارد.
اگر قصد خرید جک پارکینگی دارید حتما مقاله نکات راهنمایی خرید جک پارکینگی را مطالعه کنید.