آیا با نحوه کار دستگاه حضور و غیاب(How the attendance device works) آشنا هستید؟ البته دستگاه های حضور و غیاب به صورت خودکار ساعت کاری را ثبت می کنند و محاسبه حقوق کارمندان را انجام می دهند. اما نحوه ثبت ساعت ورود و خروج درهر کدام از دستگاه های حضور و غیاب بسته به ویژگیهای دستگاه و کارایی آن، به یه شکل است و بهتر است دستگاه حضور و غیاب را به نسبت نیاز خود تهیه کنید. نحوه کار سیستم حضوروغیاب اثرانگشتی به این صورت است که کاربر باید انگشت خود را بر روی سنسور دستگاه بگذارد. در دستگاه ورود و خروج تشخیص چهره لازم است که کاملا مقابل دستگاه قرار بگیرید و برای ورود و خروج با دستگاه کارتی باید کارت ورود و خروج خود را مقابل دستگاه قرار دهید.
اگر نمیدانید نحوه کار کدام یک از انواع دستگاه ساعت زنی برای سازمان و پرسنل شما مناسبتر است، می توانید از مقاله “ راهنما خرید دستگاه حضور و غیاب ” برای انتخاب سیستم ورود و خروج مناسب با سازمان خود استفاده کنید. نحوه کار دستگاه حضور و غیاب بیومتریک با دیگر دستگاه ها کمی شاید متفاوت باشد. چراکه دستگاه حضور و غیاب بیومتریک نسبت به دیگر دستگاه ها پیشرفته تر است
نحوه کار دستگاه حضور و غیاب وابسته به نوع دستگاه حضور و غیاب و همچنین برند تولید کننده دستگاه حضور و غیاب میتواند متفاوت باشد.
سیستمهای حضور و غیاب وابسته به نوع کارایی که دارند، میتوانند دارای نحوه کار متفاوتی باشند. نحوه کار دستگاه حضور و غیاب به صورت کلی این صورت است که در ابتدا نیاز است که فرد اطلاعاتی از خود را در مجموعه مورد نظر ثبت و ذخیره سازی کند (وابسته به شیوه اعتبار سنجی دستگاه) پس از آن در هر زمانی که نیاز است حضور و غیاب فرد مورد بررسی قرار گیرد، با روش تشخیصی حضور یا غیاب خود را به دستگاه ثابت کند.
به عنوان مثال شرکت آلتون نتورک به دلیل استفاده از یک نمونه نرم افزار حضور و غیاب اختصاصی، شیوه تنظیم دستگاه حضور و غیاب متفاوت از شیوه تنظیم دستگاه حضور و غیاب شرکت افق فراویژن یا دیگر شرکتها است. در ادامه قصد داریم در رابطه با نحوه کار انواع دستگاههای حضور و غیاب اطلاعاتی ارائه دهیم. البته اگر با انواع دستگاه حضور و غیاب آشنا نیستید پیشنهاد میکنیم ابتدا مقاله ارائه شده را بخوانید.
نحوه عملکرد دستگاه حضور و غیاب
دستگاه حضور و غیاب در انواع مختلفی تولید شده اند.
با توجه به نوع کاربری هر یک از انواع دستگاه حضور و غیاب، نحوه عملکرد هر یک از انواع دستگاه ثبت تردد نیز متفاوت است.
امروزه با گسترش صنعت و رواج یافتن مشاغل اداری و شرکتها، یکی از مهمترین دغدغههای کارفرمایان و مدیران، بررسی کارکرد دقیق پرسنل و محاسبه مدت زمانی است که هریک از کارکنان در مجموعه سپری میکنند.
دستگاه حضور و غیاب وابسته به نوع محیطی که مورد استفاده قرار میگیرد؛ دارای ساختار و کارکرد متفاوت است.
استفاده از دستگاه حضور و غیاب موجب برقراری آسایش بیشتر کارکنان و کارفرمایان شده که رضایت شغلی را در پی خواهد داشت.
هر سیستم حضور و غیاب شیوه کارکرد متفاوتی دارند، دلیل این تفاوت در کارکرد را میتوان نوع الگوریتمها، نوع تشخیص و مواردی از این دست دانست. البته ناگفته نماند که شرکت تولید کننده نیز اندکی در شیوه کارکرد دستگاه حضور و غیاب میتواند تاثیرگذار باشد.
اطلاع از روش کارکرد هر دستگاه باعث میشود که دید مناسبتری نسبت به دستگاههای حضور و غیاب داشته باشید و به این صورت بتوانید به صورت خرید دستگاه حضور و غیاب هوشمند مد نظرتان را با بالاترین و مناسبترین کیفیت انجام دهید.
نحوه کارکرد انواع دستگاه حضور و غیاب
از گذشته تا کنون، بررسی میزان فعالیت و زمان سپری شده در واحدهای شغلی به روشهای مختلفی انجام میشد که هر یک از آنها، نحوه عملکرد مختص به خود را دارند.
امروزه در اکثر موقعیتها از انواع دستگاه حضور و غیاب به منظور کنترل میزان فعالیت کارکنان استفاده میشود.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب پانچی :
دستگاه حضور و غیاب پانچی، قدیمی ترین نوع دستگاه حضور و غیاب است.
روش کار دستگاه ثبت تردد پانچی، بسیار ساده است.
دستگاه پانچی به این صورت عمل میکند که هر فرد، دارای کارت اختصاصی مربوط به خود است و به هنگام ورود و به مجموعه، کارت خود را وارد دستگاه نموده که تاریخ و ساعت حضور وی ثبت میشود.
از آنجایی که دستگاه پانچی دارای راحت ترین کارکرد در بین سایر دستگاههای حضور و غیاب است؛ امکان تقلب در آن نیز از سایر دستگاهها بیشتر است.
امروزه از دستگاه حضور و غیاب پانچی در ادارات و مراکز مختلف استفاده نمیشود و جای خود را به انواع به روز دستگاه حضور و غیاب داده است.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب کارتی :
دستگاه حضور و غیاب کارتی، عملکردی مشابه به دستگاه پانچی دارد.
با این تفاوت که در دستگاه حضور و غیاب کارتی، پرسنل با کشیدن کارت خود بر روی جایگاه تعبیه شده در دستگاه حضور و غیاب، حضور خود را اعلام نموده و در اکثر موارد از کدی مرسوم به کد پرسنلی نیز استفاده میکنند.
در دستگاه حضور و غیاب کارتی نیز به دلیل عملکرد ساده دستگاه، امکان دور زدن دستگاه حضور و غیاب به راحتی ممکن است.
یکی از شیوههای تقریبا قدیمی برای حضور و غیاب استفاده از دستگاه حضور و غیاب کارتی بوده است. در این شیوه از حضور و غیاب، دستگاه با تعبیه کردن قسمتی برای نگه داشتن کار که عموما به تگ خاصی مجهز بوده است، هویت سنجی افراد انجام میشده است.
برای هر کاربر یک کارت باید تهیه شود و اطلاعات آن کارت با دادههای آن فرد مطابقت داشته شود، به این صورت فرد پس از آن که کارت خود را در قسمت مورد نظر دستگاه حضور و غیاب قرار میدهد، در نرم افزار حضور و غیاب ساعت، تاریخ و دیگر اطلاعات لازم برای آن فرد در نرم افزار ثبت میشود.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب رمزی :
در هنگام استفاده از دستگاه حضور و غیاب رمزی، پرسنل با وارد شدن به مجموعه و مراجعه به دستگاه حضور و غیاب رمزی، کد ورود مختص به خود را دستگاه وارد نموده و تاریخ و ساعت تردد افراد ثبت میشود.
چنانچه فردی دیگر، اطلاعات ورود شما را که همان رمز اختصاصی باشد؛ در دست داشته باشد، به راحتی خواهد توانست تا نظم تردد شما را بر هم زده و با وارد نمودن اطلاعات غلط تردد در دستگاه رمزی آن هم با استفاده از رمز شخصی شما، دستگاه حضور و غیاب رمزی را دور بزند.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب ترکیبی :
در دستگاه حضور و غیاب ترکیبی، فرآیند ثبت حضور و غیاب کارکنان با استفاده از ترکیب دو یا چند روش بالا صورت میگیرد.
به عنوان مثال ممکن است که فرد به هنگام ورود به مجموعه، برای ثبت اطلاعات از کارت به همراه وارد نمودن رمز اختصاصی استفاده کند.
در این شیوه بطور معمول، امکان دور زدن دستگاه حضور و غیاب پایین تر آمده؛ اما از بین نرفته است.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب آنلاین (تحت وب) :
نحوه کارکرد دستگاه حضور و غیاب تحت وب برای کارکنان ساده تر است.
در دستگاه حضور و غیاب آنلاین، هر فرد با استفاده از نرم افزار موجود بر تلفن همراه خود، میتواند اطلاعات مربوط به ورود و یا شروع فعالیت خود را وارد نموده و به هنگام اتمام فعالیت نیز، خروج خود از سیستم کاری ثبت کند.
معمولا از دستگاه حضور و غیاب آنلاین در مواقعی استفاده میشود که بخشی از فعالیتهای مجموعه در خارج از محیط اداره صورت میگیرد.
- نحوه کار انواع دستگاه حضور و غیاب بیومتریک :
نحوه کارکرد انواع دستگاه حضور و غیاب بیومتریک با استفاده از یک یا چند ویژگی ذاتی افراد صورت میگیرد که هر از ویژگیهای مذکور، با سایر افراد متفاوت است.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره :
در هنگام استفاده از دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره، شناسایی افراد با استفاده از ویژگیهای منحصر بفرد بر روی صورت، همانند فاصله چشمها از یکدیگر، استخوان بندی و زاویه اجزای مختلف صورت و… امکان پذیر است.
با فراگیر شدن کرونا، استفاده از دستگاه حضور و غیاب تشخیص چهره افزایش داشت. روند کاری دستگاههای حضور و غیاب با دوربین تشخیص چهره به این صورت است که در این دستگاهها با استفاده از یک دوربین که عموما روی دستگاه نصب میشود و استفاده از الگوریتم تشخیص چهره دادههایی مانند عناصر صورت فرد و همچنین فاصله این عناصر با هم و… روند تشخیصی انجام میشود.
کاربر در ابتدا نیاز است که رو به روی دستگاه قرار گیرد و به این صورت دستگاه عکسی از فرد با الگوی مورد نظر خود از فرد ذخیره کند. پس از هر بار مراجعه فرد برای حضور و غیاب، کافی است فرد رو به روی دستگاه قرار بگیرد و به این صورت روند شناسایی فرد و هویت سنجی به درستی انجام شود.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی :
در دستگاه حضور و غیاب بیومتریک شناسایی با اثر انگشت نیز، شناسایی افراد با استفاده از خطوط اثر انگشت که در هر فرد با دیگری متفاوت است؛ صورت میگیرد.
دستگاههای حضور و غیاب اثر انگشتی یکی از انواع دستگاههای پر استفاده در ادارات و مدارس هستند. همان طور که از نام این دستگاهها مشخص است، یک دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی از الگوریتم شناسایی اثر انگشت برای شناسایی دقیق و هویت سنجی افراد استفاده میکند.
کاربر پس از ثبت اثر انگشت خود در دستگاه اثر انگشتی، پس از هر با زدن انگشت دستگاه با استفاده از نرم افزار حضور و غیاب اثر انگشتی اقدام به شناسایی اثر انگشت فرد با استفاده از دادههای ذخیره شده قبلی خود میکند.
پس از تایید هویت دستگاه رکورد مورد نظر برای آن فرد را در سیستم پایگاه داده خود ثبت میکند و به این صورت، روند حضور و غیاب افراد انجام میشود.
دستگاههای اثر انگشتی یکی از انواع دستگاههای حضور و غیابی هستند که استفاده فوق العادهای دارند. فرقی ندارد دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی ارزان را انتخاب کنید یا گران، شیوه کارکرد این دستگاهها یکسان است.
نحوه کاری دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی به این صورت است.
در یک سیستم حضور و غیاب اثر انگشتی، نیاز است که در ابتدا کاربر اطلاعات هویتی خود را وارد دستگاه کند، پس از آن با ثبت اثر انگشت به دستگاه در قسمت سنسور اثر انگشت، روند هویت سنجی خود را تکمیل کند
پس از هر بار مراجعه برای حضور و غیاب کافی است فرد انگشت تعریف شده در ابتدای کار را روی سنسور دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی قرار دهد و به این صورت هویت فرد برا سیستم احراز شود.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب خطوط کف دست :
دستگاه حضور و غیاب بیومتریک شناسایی خطوط کف دست نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شناسایی هویت افراد، این بار به وسیله خطوط موجود در کف دست افراد امکان پذیر است.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب عنبیه چشم :
نحوه عملکرد دستگاه حضور و غیاب عنبیه چشم نیز ساختار مشابه دارد .
این بار با استفاده از ویژگیهای منحصر بفرد در عنبیه چشم افراد، ثبت اطلاعات حضور و غیاب افراد صورت میگیرد که به لحاظ امنیت از سایر دستگاههای حضور و غیاب بیومتریک، از امنیت بالاتری برخوردار است.
- نحوه کار دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا :
نحوه عملکرد دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا به این صورت است که حسگرهای تعبیه شده در دستگاه حضور و غیاب، نسبت به تن صدای هر فرد حساسیت نشان داده و آنها را از یکدیگر متفاوت میداند.
در دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا نیز امنیت در حد مطلوب ممکن شده است اما باز هم شیوههایی برای دور زدن عملکرد این دستگاه نیز وجود دارد.
در صورت استفاده از انواع دستگاه حضور و غیاب بیومتریک، امکان تقلب و دور زدن دستگاه به حداقل ممکن میرسد.
بطور کلی استفاده از هر یک از انواع دستگاه حضور و غیاب، دارای عملکرد متفاوت و ساختار متفاوت است که بنا به نیاز کارفرمایان و مشتریان پیشنهاد میشود.
نحوه کار دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی
نحوه کار دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی (How the fingerprint attendance device works) به شکلی است که افراد اثر انگشت خود را در محل تعبیه شده در دستگاه انگشت زنی مربوط به حضور و غیاب قرار میدهند تا دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی با استفاده از تکنولوژیهای نوین خطوط اثر انگشت را شناسایی کند. در نتیجه ورود و خروج افراد به سازمانها را با زمان دقیق تردد و ساعت کاری کارمندان ثبت خواهد کرد. این نوع دستگاه حضور و غیاب جزء دستگاه حضور و غیاب بیومتریک است.
نحوه کار دستگاه حضور و غیاب اسکن مغز و قلب
همانطور که از اسم دستگاه مشخص است؛ نحوه کار دستگاه حضور و غیاب اسکن مغز و قلب(How the brain and heart scan attendance machine works) با اسکن کردن قلب و مغز صورت می گیرد. این نوع از سیستم کنترل تردد، مرتبط با دستگاه حضور و غیاب بیومتریک است که براساس ویژگیهای هر شخص کار میکند. این نوع دستگاه حضور و غیاب با استفاده از ویژگیهای بیولوژیکی منحصربه فرد هر یک از کارمندان ساخته میشوند و از این رو، امکان سواستفاده و تغییر کاربری آنها وجود ندارد. استفاده از ویژگیهای هر فرد به طور ویژه، شرایطی را به وجود میآورد تا کارفرما بتواند محیطی ایمن و مطمئن را برای بازرسی و کنترل تردد کارمندان خود، فراهم سازد.
نحوه کار دستگاه حضور و غیاب پانچی
آیا با نحوه کار دستگاه حضور و غیاب پانچی(How the punch attendance machine works) آشنا هستید؟ دستگاه حضور و غیاب پانچی به این صورت طراحی شدهاند که هر فرد با ورود به حساب کاربری خود و با یک کلیک میتواند ورود یا خروج خود را ثبت کند. این دستگاه از تکنولوژی Geo fencing بهره میبرد؛ به عبارتی فرد باید کارت خود را درون محفظه تهیه شده برای وارد کردن کارت قرار دهد تا اطلاعات مدنظر برای او به ثبت برسد.
البته باید در نظر داشته باشید که برای استفاده از نرمافزار مخصوص دستگاه حضور و غیاب مدل پانچی در این نوع دستگاهها، فرد فقط میتواند در محدوده تعریف شده، ورود یا خروج خود را ثبت کند، در غیر این صورت ثبت برای وی انجام نخواهد شد.
دستگاه حضور و غیاب پانچی از دسته دستگاه حضور و غیاب بیومتریک نیست، به همین دلیل می توان گفت که این دستگاه به نسبت انواع دیگر دستگاه حضور و غیاب قدیمی است. البته وب سایت التون نتورک دستگاه حضور و غیاب پانچی را ارائه می دهد.
آیا برای نحوه کار با دستگاه نیاز به آموزش حرفه ای است؟
خیر، آموزش ابتدایی اولیه به شما کمک می کند تا به راحتی کار با دستگاه حضور و غیاب را فرا بگیرید.
نحوه کار دستگاه حضور و غیاب بیومتریک با دیگر دستگاه ها متفاوت است؟
دستگاه حضور و غیاب بیومتریک به دلیل پیشرفته تر بودن ممکن است کمی پیچیده تر از دیگری باشد.
One thought on “نحوه کار دستگاه حضور و غیاب”
توضیحات مقاله خیلی تکمیلی بود👌