اجزای تشکیل دهنده آنتن مرکزی

اجزای آنتن مرکزی کدام است؟ اجزای تشکیل دهنده آنتن مرکزی شامل چه مواردی می‌شود؟ به بخش‌های مختلفی که باعث تشکیل آنتن مرکزی می‌شوند، اجزای تشکیل دهنده آنتن مرکزی گفته می‌شود. انواع انتن مرکزی دارای بخش‌های مختلفی است که هر کدام وظیفه مشخصی را بر عهده دارند. اگر مقاله آنتن مرکزی چیست را مطالعه کرده باشید می‌دانید که برندهای تولید کننده آنتن مرکزی تقریبا محدود هستند و برندهای زیادی در حال حاضر تولید کننده آنتن مرکزی نیستند.

سیستم MATV  نیز همچون هر سیستم الکترونیکی دیگری از اجزا و قطعات مختلف تشکیل شده است. در واقع هر یک از این قطعات یا اجزا باید وظیفه خود را به درستی انجام دهند؛ به علاوه باید با سایر اجزا نیز هماهنگی داشته باشد. در غیر این صورت سیستم دچار نقص و اختلال می‌شود. اجزای اصلی آنتن مرکزی شامل موارد زیر است:

آنتن مرکزی شامل چه بخش‌هایی می‌شود؟

آنتن‌های مرکزی به صورت کلی به دو بخش گیرنده و توزیع تقسیم می‌شوند که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت:

  • بخش گیرنده

بخش گیرنده در واقع همان دیش یا آنتن است که وظیفه دریافت سیگنال‌های درخواستی را بر عهده دارد. این بخش شامل تجهیزاتی برای تقویت، تقسیم، و فیلتر کردن سیگنال‌ها بوده و برای دریافت و فرستادن این سیگنال‌ها به بخش توزیع کاربرد دارد. از جمله تجهیزات مهمی که در این بخش مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توان به مدولاتور، میکسر، تقویت‌کننده آنتن، بالن، و تقویت‌کننده‌های اولیه اشاره داشت.

  • بخش توزیع

این بخش همانطور که از نامش پیداست وظیفه توزیع سیگنال‌ به تلویزیون‌های درخواست‌کننده را بر عهده دارد. از جمله تجهیزات مهمی که در این بخش مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان به تقویت‌کننده‌های خط، تقسیم‌کننده‌های عبوری، پریزهای چندمنظوره، تقسیم‌کننده‌های انشعابی، و همچنین شبکه‌ای از کابل‌ها اشاره داشت. انواع طراحی‌های شبکه توزیع نیز شامل ستاره، آبشاری، و درختی است که از این میان نوع درختی را می‌توان رایج‌ترین نوع توزیع دانست.

  • دریافت کننده

بدنه اصلی که به عنوان دریافت کننده سیگنال نیز شناخته می‌شود. اصلی‌ترین بخش آنتن‌های مرکزی بوده و کار اصلی آن دریافت سیگنال تصاویر شبکه‌های تلویزیونی و ارسال آن‌ها به بخش بعدی است. تعداد واحدهای ساختمان و زاویه پخش سیگنال، در تعداد این قطعه بستگی دارد، یعنی هر چه ساختمان واحد بیشتری داشته باشد به دریافت کننده بیشتری نیاز داریم.

  • تقویت کننده

آمپلی فایر یا همان تقویت‌کننده سیگنال، کیفیت سیگنال‌های دریافتی را بهبود بخشیده و خطاهای موجود را رفع می‌نماید. به عبارتی اگر بخواهیم وظیفه این قطعه را به طور خلاصه بیان کنیم باید بگوییم که افزایش کیفیت سیگنال‌ها و کاهش نویزها از جمله وظایف اصلی آمپلی فایر به حساب می‌آید.

  • کابل‌ انتقال

کابل انتقال یا کابل کواکسیال، اصلی‌ترین کابلی بوده که در این سیستم مرکزی قرار دارد. وظیفه آن انتقال سیگنال‌های تقویت شده از آنتن مرکزی به گیرنده‌ها است. مهم‌ترین ویژگی این قطعه، عدم تاثیرپذیری از نویزها است، به همین منظور کیفیت سیگنال‌ها در زمان انتقال تغییری پیدا نمی‌کند.

  • تقسیم‌کننده‌

سیستم‌های مرکزی باید به تعداد زیادی گیرنده سرویس و خدمات ارائه دهند، پس باید سیگنال‌های دریافتی و تقویت شده بین تمامی گیرنده‌ها به شکل مناسب تقسیم شود. چنین کار مهمی  توسط تقسیم‌کننده‌های عبوری، اسپلیتر و سوئیچ انجام می‌شود.

ما در مقاله راهنمای خرید آنتن مرکزی اطلاعات مناسبی برای یک خرید مناسب و حرفه‌ای برایتان شرح دادیم.

4.5/5 - (2 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟