کابل شبکه چیست؟ چرا به کابل شبکه نیاز داریم؟ در گذشته اگر کسی قصد جابجایی یا انتقال اطلاعات خود را به یک سیستم دیگر داشت، باید از ابزاری مانند دیسکت استفاده مینموند. این کار مشکلاتی را نیز به همراه داشت، مثلا زمانبر بود و امکان از بین رفتن اطلاعات نیز وجود داشت؛ اما با ظهور شبکههای کامپیوتری مسئله انتقال اطلاعات در کمترین زمان ممکن انجام میشود. در نتیجه یکی از بزرگترین مزیتهای شبکههای کامپیوتری، اشتراکگذاری و ارسال سریع اطلاعات از یک سیستم به سیستم دیگر است، حتی اگر فاصله دو سیستم بسیار دور از هم باشد.
برای ایجاد شبکههای کامپیوتری، به تجهیزات گوناگونی مانند سوئیچ، هاب، روتر، اکسس پوینت و… نیاز است. برای برقراری ارتباط و ایجاد اتصال بین این تجهیزات، به کابل شبکه نیاز داریم. به دلیل نقش مهمی که این قطعه در پایداری شبکه و انتقال اطلاعات دارد، در این مطلب به معرفی کابل شبکه و بررسی انواع آن میپردازیم.
تعریف کابل شبکه
به مجموعهای از سیمهای مسی یا شیشهای کابل گفته میشود، که وظیفه اصلی آن انتقال داده و برقراری اتصال بین کامپیوترها، روترها، سوییچها و دیگر تجهیزات شبکه است. به عبارتی کابل شبکه، سخت افزاری است اطلاعات و دادهها داخل آن در جریان هستند و از دستگاهی به دستگاه دیگر انتقال مییابند. به طور کلی از این کابل اترنت برای برقراری ارتباط در شبکه محلی (LAN)، شبکه شهری (MAN) و شبکه جهانی (WAN) استفاده میشود.
آنچه در مقاله کابل شبکه چیست بیان کردیم
در حال حاضر برای انتقال دادهها از یک سیستم به سیستم دیگر، نیازی به دیسکت و حمل فیزیکی اطلاعات نیست؛ زیرا با به وجود آمدن شبکههای کامپیوتری این کار در کوتاهترین زمان ممکن انجام میشود.
برای راهاندازی یک شبکه و انتقال اطلاعات به تجهیزاتی مانند اکسس پوینت، هاب، روتر، سوئیچ و غیره احتیاج است. در واقع تجهیزات شبکه باید با هم ارتباط داشته باشند تا بتوانند یک شبکه را ایجاد کنند. برای برقرار شدن اتصال میان تجهیزات نام برده شده از قطعهای به نام کابل شبکه استفاده میشود. وظیفه اصلی کابل شبکه ایجاد ارتباط و برقراری اتصال میان دستگاههای مختلف مثل کامپیوتر، هاب، سوئیچ، روتر و… است.
با توجه به اهمیت ویژه و نقش پر رنگ شبکههای کامپیوتری در عصر کنونی، لازم است که کاربران شبکه؛ شناخت کافی از تجهیزات آن داشته باشند. به همین منظور ما در این مطلب به معرفی کابل شبکه و بررسی انواع آن پرداختیم.