انواع تجهیزات مخابراتی

تجهیزات مخابراتی با در نظر گرفتن فاکتورهای گوناگونی ممکن است به دسته‌های مختلفی تقسیم شوند. در این بخش انواع این تجهیزات را از دیدگاه ارتباط میان فرستنده و گیرنده بررسی خواهیم کرد:

ارتباطات تک‌سوی

ارتباطات تک‌سوی به ارتباطاتی گفته می‌شود که در آن‌ها فرستنده به صورت دائم اطلاعات را برای گیرنده ارسال می‌کند. در این روند دریافت کردن یا نکردن اطلاعات از سوی گیرنده اهمیتی ندارد. در این سیستم‌ها حتی زمانی که گیرنده خاموش باشد و یا به هر دلیلی گیرنده‌ای وجود نداشته باشد، همچنان فرستنده به ارسال اطلاعات ادامه می‌دهد. در این ارتباطات هیچگونه پیامی از سوی گیرنده به فرستنده ارسال نمی‌شود. از جمله این ارتباطات می‌توان به ایستگاه‌های فرستنده رادیو و تلویزیون، زنگ اخبار، ریموت درب پارکینگ، ریموت کنترل‌های تلویزیون‌های قدیمی، سیستم gps بر روی تلفن‌های همراه، و همچنین چراغ‌های نصب شده بر روی دکل‌های تلفن همراه اشاره داشت.

ارتباطات دوسوی

ارتباطات دوسوی یا دو طرفه به ارتباطاتی گفته می‌شود که میان فرستنده و گیرنده همیشه تبادل اطلاعات وجود دارد؛ به طوری که در هر لحظه هر ایستگاه گیرنده یک ایستگاه فرستنده نیز هست. در این نوع ارتباط هیچ یک از ایستگاه‌ها را نمی‌توان گیرنده یا فرستنده نام‌گذاری کرد. این ارتباط را می‌توان عمده‌ترین و پرکاربردترین نوع ارتباط میان تجهیزات دانست. در ارتباطات دوسوی هر ایستگاه پایین‌دست با دریافت اطلاعات یک گواهی یا رسید را به ایستگاه بالادست خود ارسال می‌کند تا سیستم بالادست به ارسال اطلاعات مورد نظر ادامه دهد. توجه داشته باشید که جهت برقراری ارتباط، سیستم پایین‌دست باید حتما در محدوده پوشش‌دهی سیستم بالادست قرار داشته باشد تا اطلاعات و رد و بدل کردن داده‌ها میان این دو سیستم ادامه داشته باشد.

از جمله مهم‌ترین این ارتباطات می‌توان به ارتباط میان ایستگاه‌های تلفن همراه و گوشی موبایل، ارتباط ریمون کنترل تلویزیون‌های هوشمند، سیستم‌های ضدسرقت اتومبیل‌ها، ارتباط مودم‌های وای‌فای با یک تبلت، سیستم‌های ناوبری هواپیما، و… اشاره داشت.

ارتباطات نوبتی

در این دسته از ارتباطات هر یک از تجهیزات به نوبت و یا به صورت اختیاری نقش فرستنده یا گیرنده را بازی می‌کنند. اما در یک لحظه تنها یکی از تجهیزها می‌تواند فرستنده باشد و دیگری گیرنده. در واقع زمانی که یک ایستگاه نقش فرستنده را پیدا می‌کند ایستگاه دیگر باید درحالت دریافت و منتظر ارسال اطلاعات از سوی فرستنده باشد. لازم به ذکر است که در این دسته از ارتباطات به دلیل وقفه موجود میان تعویض گیرنده و فرستنده سرعت انتقال اطلاعات بسیار پایین است. از جمله تجهیزات مخابراتی با ارتباط نوبتی می‌توان به بیسیم‌های دستی اشاره داشت. همانطور که می‌دانید در این ارتباطات یک نفر با نگه داشتن دکمه تماس شروع به صحبت کرده و در پایان تماس با رها کردن دکمه به ایستگاه مقابل اجازه تغییر وضعیت از حالت گیرنده به فرستنده را می‌دهد.

با رایج‌ترین تجهیزات مخابراتی آشنا شوید

همانطور که اشاره شد تجهیزات زیادی برای برقراری ارتباط مخابراتی میان ایستگاه‌های مختلف وجود دارد. بدون وجود این تجهیزات سخت‌افزاری برقراری ارتباط مخابراتی ممکن نخواهد بود. از جمله رایج‌ترین و پراستفاده‌ترین این تجهیزات می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

مودم و روتر مخابراتی

مودم دستگاهی است که با استفاده از آن می‌توان به شبکه جهانی اینترنت وصل شد. روتر نیز از دیگر سخت‌افزارهایی است که با وجود آن چند دستگاه با محدوده آی‌پی‌های متفاوت می‌توانند به یک شبکه وصل شوند. در صورتی که دستگاه‌های متصل به روتر بخواهند به اینترنت نیز متصل شوند باید روتر را به یک مودم متصل کرد. مودم‌ها را می‌توانید بر اساس کاربر در انواع گوناگونی در بازار یافت کنید.

کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری از دیگر تجهیزات مخابراتی است که از آن برای اتصالات شبکه فیبر نوری استفاده می‌شود. کابل‌های فیبر نوری مجموعه‌ای از رشته‌های شیشه‌ای بسیار نازک هستند که در مقایسه با دیگر کابل‌های شبکه مسی سرعت بالایی در انتقال اطلاعات دارند. از دیگر مزایای این کابل‌ها می‌توان به پهنای باند بالا، عدم اشتعال، و همچنین انعطاف‌پذیری زیاد اشاره داشت. کابل‌های فیبر نوری را می‌توانید از انواع فروشگاه‌های تجهیزات شبکه و مخابراتی تهیه کنید.

تجهیزات رادیویی و آنتن

تجهیزات رادیویی وایرلس از جمله تجهیزات ضروری برای افزایش پوشش شبکه بیسیم در یک محدوده هستند. با استفاده از رادیو وایرلس و آنتن‌های بیسیم می‌توان شبکه وایرلس را وسیع‌تر کرد. بر اساس توانایی آنتن پوشش شبکه نیز بیش‌تر خواهد شد. امروزه تجهیزات رادیویی توسط کمپانی‌های بزرگی از جمله mikrotik و Ubiquiti تولید و عرضه می‌شوند.

رک مخابراتی

رک از جمله تجهیزاتی است که از آن برای نظم بخشیدن به شبکه‌های مخابراتی استفاده می‌شود. رک در واقع محفظه‌ای است که تجهیزات مخابراتی مانند سوئیچ، روتر، سرور، و کابل‌ها در ان قرار می‌گیرند. با قرار دادن تجهیزات در رک می‌توان علاوه بر نظم بخشیدن به کابل‌ها و دستگاه‌ها، از آسیب رسیدن به آن‌ها نیز جلوگیری کرد. رک‌های شبکه در دو نوع ایستاده و دیواری تولید و عرضه می‌شوند. شما می‌توانید با توجه به تعداد تجهیزات و همچنین گستردگی شبکه هر یک از این انواع را خریداری کرده و مورد استفاده قرار دهید

لاین ترمینال مخابراتی

لاین ترمینال در واقع کابل فیبر نوری یکی از دستگاه‌های انتقال مخابراتی است که سرویس‌هایی از جمله E1 و شبکه را بر روی بستر فیبر نوری منتقل می‌کند. از جمله محبوب‌ترین لاین ترمینال‌های مخابراتی می‌توان به PDH اشاره داشت. PDH دستگاهی است که میان 8 یا 16 E1 داشته و دارای 4 پورت الکتریکال جهت انتقال اترنت، اینترنت، اینترانت و… است.

5/5 - (1 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟