انواع کابل کواکسیال

انواع کابل کواکسیال

انواع کابل کواکسیال کدام است؟ معمولا کابل‌های کواکس را با توجه به میزان مقاومت یا امپدانس، قطر سیم هادی و کاربردهایی که دارد؛ دسته‌بندی می‌نمایند و شامل انواع زیر است:

معرفی انواع کابل کواکسیال

کابل‌های کواکسیال دارای انواع مختلفی‌اند که هر کدام وابسته به نوع کاربری و همچنین کاربردی که دارند می‌توانند در شرایط مختلفی مورد استفاده قرار گیرند.

کابل هارد لاین

متداول‌ترین نوع کابل Coaxial بوده و هنگامی از آن استفاده می‌شود که به قدرت سیگنال بالا نیاز باشد. ضخامت کابل‌های هاردلاین بین 0.5 اینچ تا 1.75 بوده و قطر بزرگتری نسبت به دیگر کابل‌ها دارد.

از نظر ساختاری دارای یک سیم رسانای مرکزی بوده که جنس آن از نقره، مس، آلومینیوم یا فولاد ساخته شده است. به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت برخی از کابل های هارد لاین را با  نیتروژن تحت فشار ادغام می‌نمایند. عمده‌ترین کاربرد کابل‌های کواکس هاردلاین در انتقال دیتاهای تلویزیونی و خط‌های تلفن یا اینترنت است.

کابل RG 6

کابل کواکس RG6 یکی دیگر از  انواع کابل‌های کواکسیال بوده که به شکل گسترده در اطراف خود می‌بینیم. واژه”RG” مخفف عبارت “Radio Guide” بوده و به معنای راهنمای رادیویی بوده و عدد 6 کنار RG نشان دهنده قطر کابل است.

 دلیل اصلی محبوبیت کابل RG6 وجود سیم‌ هادی بزرگ است، که این خاصیت سبب بهبود کیفیت سیگنال می‌شود. همچنین محافظ منحصر بفرد و عایق دی الکتریک ضخیم باعث می‌شود کابل بتواند سیگنال‌های سطح گیگاهرتز نیز در خود نگه دارد. ضد آب بودن، نازکی کابل، نصب آسان در سقف و دیوار بارزترین ویژگی‌های کابل‌های RG6 به شمار می‌رود.

کابل کواکس مدل RG6 در سیستم‌های سرگرمی که در منزل یا مکان‌هدی تجاری وجود دارد، قابل استفاده بوده و بیشترین کاربرد آن برای انتقال تلویزیون کابلی و اینترنت باند پهن است.

کابل RG59

تمامی ویژگی‌ها و مشخصات کابل RG59 کاملا مشابه کابل RG6 بوده و تنها رسانای مرکزی نازک‌تری نسبت به مدل قبلی دارد. از آن معمولا برای دریافت برنامه‌های ویدیویی استفاده می‌شود و این امکان را دارد تا سیگنال‌ها را در فرکانس پایین و مدت زمان کوتاه انتقال دهد.

کابل RG 11

کابل RG11 نیز  مشابه کابل کواکس RG6 بوده اما قطر این مدل کابل از RG6 ضخیم‌تر بوده و انعطاف پذیری کمتری دارد. معمولا در  برنامه‌های کاربردی ماهواره، تلویزیون یا تلویزیون کابلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از کابل کواکس RG11 معمولا در مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود، زیرا قادر است سیگنال بالاتری به گیرنده تحویل دهد.

 کابل سه محوری

کابل کواکسیال تریاکس یا سه محوری دارای یک محافظ اضافی بوده که به صورت یک نوار مسی مشخص می‌گردد. وظیفه نوار اضافه و بافته شده، محافظت از عناصر رسانای داخلی کابل در برابر سر و صدای میدان خازنی یا جریان‌های حلقه زمین است. به دلیل پهنای باند بالا و جلوگیری از تداخل سیگنال‌ها از کابل تریاکس، هنگامی که نیروهای الکترومغناطیسی قوی ایجاد می‌گردد، استفاده می‌شود.

کابل کواکسیال ترکیبی

این نوع کابل، قابلیت انتقال دیتا و برق را به طور کاملا موازی و همزمان دارد، به صورتی که بر روی کیفیت سیگنال هیچ‌گونه تاثیری نمی‌گذارد. به همین دلیل بیشتر از آن در دوربین‌های مداربسته که هم به برق و هم به شبکه باید متصل گردد، استفاده می‌شود. کیفیت بالای انتقال و قیمت مناسب از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های نوع ترکیبی به شمار می‌رود.

انواع رابط مورد استفاده در کابل کواکسیال

تفاوت کابل های کواکسیال در رابط‌ها و کانکتورهای کابل بوده، زیرا انواع مختلفی دارد. معمولا از این نوع کابل برای متصل کردن دستگا‌های مختلف رادیویی، تلویزیونی و رادیویی استفاده می‌شود. در این قسمت به معرفی رایج‌ترین کانکتورهای موجود در بازار می‌پردازیم.

  • BNC: از این مدل کانکتور در سیگنال تلویزیونی، ویدیویی و رادیویی که فرکانس کمتر از ۴ گیگاهرتز دارد، استفاده می‌شود.
  • TNC: در واقع این کانکتور مدل نخدار BNC بوده و بیشترین کاربرد آن در موبایل و تا فرکانس ۱۲ گیگاهرتز است.
  • SMA: معمولا در سیستم‌های مایکروویو، سیستم‌های آنتن بیسیم، موبایل و رادیوها مورد استفاده قرار می‌گیرد وتا فرکانس ۱۸ گیگاهرتز کاربرد دارد.
  • SMB: بیشترین کانکتور smb در سخت افزارهای مخابراتی است.
  • QMA: در واقع نوع Quick Locking کانکتور SMA بوده و بیشترین کاربرد آن در سخت افزارهای ارتباطی و صنعتی است.
  • RCA: بدون شک کمتر کسی است که کابل‌عای سه رنگ قرمز، سفید و زرد را ندیده باشد. از این مدل کانکتور برای دریافت صوت و تصویر استفاده می‌شود.
  • F: بیشترین کاربرد رابط F یا F-Types در مودم‌های کابلی و همچنین تلویزیون‌های دیجیتالی و کابلی است، معمولا از آن به همراه کابل‌های RG6 یا RG59 استفاده می‌شود.
4.5/5 - (2 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟