انواع کارت شبکه

برای تقسیم بندی کارت‌های شبکه معیارهایی همچون نوع اتصال، کاربردی، نوع اسلات، نوع پورت، میزان سرعت و نوع سیستم عامل در نظر گرفته می‌شود. معمولا این تقسیم بندی‌ها به صورت زیر است:

  1. نوع اتصال: کابلی یا Wired و  بی‌سیم یا Wireless
  2. نوع کاربری: کارت کامپیوتری و کارت سروری
  3. نوع اسلات: ISA و PCI و PCI-X و PCIe و USB
  4. نوع پورت: پورت RJ45 ، پورت AUI، پورت BNC و پورت نوری
  5. میزان سرعت: سرعت‌ ۱۰Mbps و ۱۰۰Mbps و ۱۰/۱۰۰Mbps adaptive card و ۱۰۰۰Mbps و ۱۰GbE و ۲۵G و …
  6. نوع سیستم عامل: لینوکس و ویندوز

البته مهم‌ترین تقسیم‌بندی Network Card  بر اساس نوع اتصال و سرعت است، که بر اساس نحوه اتصال به دو نوع کابلی و بی‌سیم تقیبم‌بندی می‌شود، به همین دلیل در ادامه توضیحات مختصری را در مورد این دو نوع کارت به شما ارائه می‌دهیم.

انواع NIC بر اساس نوع اتصال

نوع اتصال کارت به شبکه اصلی‌ترین ویژگی است که برای تقسیم‌بندی آن در نظر گرفته می‌شود. به همین دلیل کارت شبکه در دو نوع کابلی یا Wired و بی‌سیم یا Wireless وجود دارد، که در ادامه این دو نوع را بررسی خواهیم کرد:

  1. نوع کابلی یا Wired:

طریقه وصل شدن این مدل کارت به شبکه از کابلی از نوع اترنت (Ethernet) یا فیبر نوری است، که یک سر کابل به کارت و سر دیگر آن به روتر یا مودم متصل می‌گردد. کارت نوع کابلی با نام Wired نیز شناخته می‌شود و از پورت RJ-45 نیز پشتیبانی می‌کند. کارت‌های Wired از نظر حجم و اندازه از نوع بی‌سیم تخت‌تر و کم حجم‌تر هستند.

  1. نوع بی‌سیم یا Wireless:

از طریق امواج رادیویی به اکسس پوینت متصل می‌گردد و به وسیله آنتن، سیگنال‌های وایرلس را از روتر دریافت می‌کند، تا به اتصال اینترنتی در کامپیوتر تبدیل شوند. این نوع کارت برای برقراری ارتباط با کامپیوتر به پسورد wifi نیاز دارد. کارت شبکه FDDI یا fiber data digital interface یکی از معروف‌ترین کارت‌های شبکه وایرلس است که انتقال داده در آن به وسیله پالس‌های دیجیتالی صورت می‌گیرد.

 

انواع NIC بر اساس سرعت

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های که کارت شبکه بر اساس آن تقسیم بندی می‌شود، سرعت آن است، البته سرعت کارت به تنهایی سبب افزایش یا کاهش سرعت انتقال داده‌ها نمی‌شود، بلکه کیفیت و سرعت سایر تجهیزات، پهنای باند و سرعت بسته نیز نیز بر روی سرعت شبکه تاثیر می‌گذارد. انواع کارت بر اساس سرعت:

  1. ۱۰Mbps
  2. ۱۰۰Mbps
  3. ۱۰/۱۰۰Mbps adaptive card
  4. ۱۰۰۰Mbps
  5. ۱۰GbE
  6. ۲۵G
  7. ….

به عنوان مثال اگر سرعت کارت شبکه ۱۰۰ Mbps و سرعت اینترنت  ۲۰Mbps باشد، سرعت بالای کارت سبب افزایش سرعت اینترنت نمی‌شود. اما اگر سرعت اینترنت همان  ۲۰Mbps بوده و کارت سرعت  ۱۰Mbps را داشته باشد، سرعت پایین سخت افزار سبب کاهش سرعت شبکه می‌شود.

برای اطلاع از سرعت کارت باید مراحل زیر را طی کرد:

  • Control Panel
  • Network and Sharing Center
  • Change adapter Settings
  • Network Connection
Rate this post
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟