ما با انواع درب اتوماتیک رو به رو هستیم، اطلاع از انواع دربها میتواند در راهنمای انتخاب درب اتوماتیک مناسب و حرفهای باشد و به راحتی سیستم مناسبی را برای شما به وجود آورد. منظور از درب های اتوماتیک، یعنی دربهایی که بدون دخالت دست و با بهرهگیری از فناوریهای جدید روز دنیا کار میکنند. این دربها در حالت کلی و با توجه به کاربردی که دارند، به دو نوع پارکینگی و شیشهای تقسیم میشوند. هر کدام از این دو نوع درب نیز به مدلهای مختلف تقسیم میشوند که در ادامه درباره آنها صحبت میکنیم، با وب سایت آلتون نتورک همراه باشید.
معرفی انواع درب اتوماتیک
دربهای اتوماتیک در انواع گوناگونی تولید و عرضه میشوند که هر یک در مکانی خاص و برای اهدافی مشخص مورد استفاده قرار میگیرد. اگر از دربهای بیکیفیت و یا اشتباه برای ساختمان استفاده کنید به طور قطع عمکلرد مناسبی دریافت نکرده و در آیندهای نزدیک ناچار به صرف هزینههای سنگین خواهید شد. از جمله انواع گوناگون دربهای اتوماتیک میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
درب اتوماتیک کرکرهای
از جمله رایجترین دربهای اتوماتیک که میتوانید آن را در بسیاری از نقاط شهر مشاهده کنید کرکرهها هستند. از جمله مهمترین کاربردهای دربهای کرکرهای میتوان به درب مغازهها اشاره داشت. اما گاه میتوانید استفاده از کرکرهها را برای ورودی حیاط و درب پارکینگ نیز مشاهده کنید. یکی از مزایای مهم دربهای کرکرهای این است که به دلیل آنکه در بالای ورودی به صورت گرد جمع میشوند فضای اندکی را اشغال میکنند. با استفاده از این دربها هیچ نیازی به فضای اضافی یا عرض بیشتر نخواهید داشت. بسیاری از دربهای کرکرهای اتوماتیک با استفاده از یک ریموت کنترل الکترونیکی قابل کنترل و باز و بسته شدن خواهند بود.
درب اتوماتیک کشویی
از دیگر انواع دربهای اتوماتیک که کاربرد وسیعی در انواع مجتمعهای تجاری و فروشگاهها دارد درب اتوماتیک کشویی شیشهای است. این دربها عمدتاً نفررو بوده و باز شدن اتوماتیک آنها میتواند باعث تکریم مراجعهکنندگان شده و احساس خوشایندی در آنها ایجاد کند. در ساخت و تولید این دربها از شیشه و فریمهای آلومینیومی استفاده میشود که میتواند به دکوراتورها و طراحان این امکان را بدهد که از این دربها در ساختمانهای اداری و مسکونی، فروشگاهها، بیمارستانها، اماکن عمومی، هتلها، و… استفاده کنند.
یکی از مزایای بسیار مهم این دربها این است که میتوانند هدررفت انرژی گرمایشی و سرمایشی را تا حتی 70 درصد نیز کاهش دهند. علاوه بر این به دلیل وجود درزگیرهای مویی و لاستیکی میان فریمها از نفوذ گرد و غبار، صدا، و حشرات نیز جلوگیری خواهد شد. نکته دیگر این است که برای باز کردن این دربها به دستگیره نیازی نخواهد بود که این ویژگی میتواند تاثیر زیادی در جلوگیری از انتشار انواع ویروس و بیماریها داشته باشد.
درب اتوماتیک تلسکوپی
دربهای تلسکوپی از انواع دیگر دربهای اتوماتیک هستند که بیشتر در ورودیهایی که نیاز به بازشوی بیشتری دارند مورد استفاده قرار میگیرند. به طور مثال استفاده از این دربها را میتوانید در بسیاری از مراکز تجاری و اماکن عمومی که در آنها افراد زیادی عبور و مرور میکنند مشاهده کنید. این دربها نیز همانند دربهای کشویی عملکردی خطی دارند؛ با این تفاوت که در دربهای تلسکوپی 4 لنگه متحرک به صورت تلسکوپی عمل باز و بسته شدن درب را انجام میدهند. این تفاوت موجب افزایش 30 درصدی بازشو نسبت به مدلهای کشویی دولنگه شده است. این دربها را میتوانید به صورت یکطرفه نیز اجرا کنید. با دربهای تلسکوپی میتوانید ورودیهایی با عرض 3.5 متر و ارتفاع 2.5 متر نیز ایجاد کنید.
این دربها میتوانند با استفاده از شیشههای 10 یا 20 میلیمتری تولید و اجرا شوند. با استفاده از دربهای تلسکوپی میتوانید حالتهایی مانند دائم باز، دائم بسته، حالت اتوماتیک، حالت زمستانی یا نیمه باز را نیز به اجرا درآورید. علاوه بر این میتوانید از سیستمهای کنترل تردد و همچنین برنامههای زمانبندی نیز استفاده کنید تا بتوانید ورود و خروج کاربران را به راحتی کنترل کنید. وجود سیستمهای ایمنی میان دربها و کنترلرهای کاملاً هوشمند میتواند امکان برخوردهای احتمالی درب با عابرین را به صفر برساند.
درب اتوماتیک منحنی
دربهای اتوماتیک منحنی را میتوان از زیباترین و شیکترین دربهای اتوماتیک شیشهای دانست که با در نظر گرفتن معماری و طراحی فضا به صورت دایره کامل و یا نیمدایره قابل سفارش و خریداری هستند. معمولاً از این دربها در ساختمانهایی استفاده میشود که در معماری انها از ترکیبات منحنی استفاده شده است تا هارمونی و زیبایی فضا دوچندان شود. علاوه بر این نصب این دربها به صورت دایره کامل میتواند فضایی استوانهای ایجاد کند که تبادل هوای داخل با بیرون را به حداقل میرساند و میتواند از اتلاف انرژی و نفوذ گرد و غبار به داخل ساختمان نیز جلوگیری کند.
درب اتوماتیک زیرسقفی
از دیگر انواع دربهای اتوماتیک دربهای زیرسقفی هستند که از عایقبندی و ایمنی مناسبی برخوردار بوده و میتوانند در برابر رطوبت و نوسانات دما مقاومت خوبی از خود نشان دهند. این دربها از چند پنل تشکیل شدهاند که توسط لولاهای فولادی به یکدیگر وصل شدهاند. دربهای زیرسقفی قادرند با استفاده از ریلهای جانبی از حالت عمودی در حالت بسته به حالت افقی و موازی با سقف در حالت باز درآیند. این نحوه عملکرد میتواند موجب بهترین بازشو در عرض و ارتفاع شود. این شیوه باز و بسته شدن موجب شده است که این دربها با نام زیرسقفی شناخته شوند. از این دربها بیشتر برای پارکینگهایی با تردد بالا استفاده میشود.
درب اتوماتیک خروج اضطراری
دربهای خروج اضطراری در شرایطی مورد استفاده قرار میگیرند که لازم باشد عرض کامل ورودی برای ورود یا خروج افراد مورد استفاده قرار گیرد. دربهای اتوماتیک خروج اضطراری به گونهای طراحی شدهاند که در شرایط بروز خطر مانند آتشسوزی با فشار اندکی دربها به پهلو جمع شده و کل عرض ورودی را آزاد میکنند. علاوه بر این در مکانهایی مانند نمایشگاههای خودرو و پارکینگها که ورود و خروج خودروها و افراد از یک در صورت میپذیرد از این نوع درب استفاده میشود. همچنین نصب این فریمها بر روی انواع اپراتورهای دربهای کشویی نیز امکانپذیر خواهد بود.
درب اتوماتیک پارکینگی
طبق گزارشات بدست آمده، بسیاری از سرقتهای اتومبیل زمانی رخ داده که، راننده برای باز کردن درب پارکینگ از آن پیاده شده است. به همین دلیل، در حال حاضر درب پارکینگ اکثر منازل و ساختمانهای مسکونی و تجاری به طور کاملا اتومات، باز و بسته میشود. دربهای اتومات علاوه بر سهولت در استفاده، امنیت بیشتری نسبت دربهای ساده دارند.
این دربها با استفاده از ریموت کنترل باز میشوند و راننده برای باز کردن یا بستن درب مجبور به ترک ماشین نیست. دربهای اتومات پارکینگی، بر اساس نحوه باز شدن و عملکردی که دارند نیز به مدلهای زیر دستهبندی میشوند:
- درب پارکینگ بازویی
متداولترین نوع درب اتومات پارکینگی بوده، و بیشتر مناسب پارکینگهای بزرگ است. در زمان باز شدن فضای زیادی را در بر میگیرد، چون حدود 90 درجه باز میشود.
- درب پارکینگ کرکرهای
به صورت کرکره و به سمت بالا جمع میشود و به دلیل فضای کمی که اشغال میکند، بیشتر مناسب پارکینگهای کوچک است. جنس کرکره آن میتواند از آلومینیوم، گالوانیزه و استیل باشد، قیمت این نوع درب بیشتر بر اساس جنس ورقهای کرکره تعیین میشود.
- درب پارکینگ زیر سقفی
دارای پنلهای بزرگ و یک تکه است که در زمان باز شدن درب، تمامی پنلها به زیر سقف حرکت میکنند؛ به همین دلیل به مدل زیر سقفی معروف هستند.
- درب پارکینگ ریلی
دربهای پارکینگی مدل ریلی، دارای یک چرخ دنده بسیار قوی هستند، که با چرخش و حرکت آن درب حرکت میکند. در اکثر کارخانهها و مراکز صنعتی از این مدل درب استفاده میشود، زیرا در زمان باز شدن فضای زیادی را درگیر نمیکند. البته برای منازل و ساختمانهایی که فضای کمی دارند نیز، درب پارکینگی ریلی؛ در ابعاد کوچکتری تولید میشود.

درب اتوماتیک شیشهای
دربهای غیر اتومات معمولا باعث بروز مشکلات زیادی میشوند. انتقال ویروس و بیماری، یکی از این موارد است. معمولا بسیاری از میکروبها، از طریق دست جابه جا میشوند و این دربها نیز با دست باز میشوند. علاوه بر این موارد امکان آسیب دیدن انگشتان دست مخصوصا، دست کودکان نیز وجود دارد. درب های اتوماتیک شیشهای چنین مشکلاتی را ندارند، زیرا سنسورهای آن، حضور افراد را حس کرده و درب را باز میکند. متداولترین انواع این دربها به شرح زیر است:
- درب شیشهای کشویی
درب کشویی در هنگام باز شدن به سمت طرفین باز میشود و به صورت رفت و برگشتی درون ریل حرکت میکند. زیبایی و سهولت نصب در فضای مختلف از جمله ویژگیهای درب شیشهای کشویی است.
- درب شیشهای تلسکوپی
عملکرد مدل تلسکوپی تقریبا مشابه مدل کشویی بوده، با این تفاوت که دارای دو لت متحرک است. لتهای درب به طور همزمان، در جهت مخالف یکدیگر حرکت میکنند. به همین دلیل به فضای بیشتری نیاز دارند و میزان باز شدن آنها نیز بیشتر است. از این مدل بیشتر در ورودی بیمارستانها استفاده میشود، چون میزان باز شدن آن از مدلهای دیگر بیشتر است.
- درب شیشهای کرو
قوسدار بودن شیشه دربها، تنها تفاوت مدل کرو با سایر مدلها است، سرعت باز شدن درب نیز همچون دو مورد قبلی قابل تنظیم است. از این مدل بیشتر در ساختمانهایی استفاده میشود که نمای آنها حالت نیمدایره است.
- درب شیشهای مثلثی
به دلیل شکل مثلثی که دارد بیشتر مناسب ساختمانهایی بوده، که ورودی کوچکی دارند یا معماری آنها به شکل زاویهدار است. درب اتومات مثلثی، از دو ریل جدا از هم که زاویه 90 درجه را تشکیل میدهند، ساخته میشود.
- درب شیشهای گردان
جزو زیباترین و خاصترین دربهای اتومات شیشهای بوده، چون به حالت چرخشی باز میشود و دارای چند باله است. درب گردان در انواع دو باله، سه باله و چهار باله در باز موجود است، که با توجه به نیاز ساختمان میتوان تعداد آن را انتخاب کرد. مثلا مدل درب گردان دو باله بیشتر مناسب هتلها است، زیرا میان بالها فضای زیادی وجود دارد و چمدان مسافران با بالهها برخورد نمیکند.