دستگاه تلفن اعلامکننده حریق (Fire alarm Dialer) یک وسیله الکترونیکی است که به هنگام ایجاد حریق یک سیگنال به اشخاص برای بررسی مشکل میفرستند و یکی از ویژگیهای مهم سیستم اعلام حریق به شمار میآید. قطعاً توانایی انتقال داده و هشدار به ناظران و اعلام وضعیت از اجزای اصلی یک سیستم امنیتی است که توسط دستگاه تلفنکننده اعلام حریق انجام میشود.
در بعضی مناطق و ساختمانها به دلایلی ممکن است افراد در آنجا حضور نداشته باشند و در صورت بروز آتشسوزی متوجه نشوند. در این زمان استفاده از سیستم تلفنکننده اعلام آتشسوزی میتواند بسیار اثرگذار باشد و افراد را خیلی سریع مطلع کند و از اتفاقات بیشتر جلوگیری کند.
نحوه عملکرد تلفنکننده سیستم اعلام حریق چگونه است؟
بعد از هماهنگی دستگاه تلفنکننده به سیستم اعلام حریق و واردکردن شمارهتلفن و ذخیره یک پیام صوتی در آن، دستگاه به حالت آمادهباش قرار میگیرد و با بروز یک اتفاق دستگاه از حالت آمادهبهکار به حالت فعال قرار میگیرد و به شمارهتلفن ثبت شده در حافظه تماس میگیرد. البته لازم به ذکر است که دستگاه به مدت 1 دقیقه منتظر میماند که اتفاق را بررسی کند و اگر اتفاق کذب نبود با اولین شمارهتلفن ثبت شده در سیستم نماس حاضر میکند و پیام ضبط شده را پخش میکند و تا 2 دقیقه منتظر خاموش شدن آلارم میماند و اگر شماره اول پاسخگو نبود و آلارم خاموش نشد شماره دوم لیست را تماس میگیرد و به همین طریق تا انتهای لیست وارد شده همین روال را ادامه میدهد. درصورتیکه هیچکدام از تلفنهای لیست پاسخگو نباشند دستگاه 5 دقیقه صبر میکند و دوباره از اول لیست شروع به تماس میکند. این یک روال استاندارد و معمولاً در دستگاه تلفنکننده اعلام حریق است که همه آنها قابل تنظیم است و ممکن است باتوجهبه برند تفاوت جزئی داشته باشد.
منبع تغذیه دستگاه تلفنکننده سیستم اعلان حریق چگونه تأمین میشود؟
تلفنکنندههای اعلام حریق معمولاً با ولتاژ 12 ولت dc کار میکنند درصورتیکه منبع تغذیه خود دستگاه اعلام حریق 24 ولت است. برای رفع این اختلال برای تلفنکننده از رگلاتور استفاده میکنند که باعث کاهش ولتاژ میشود و به تلفنکننده آسیبی وارد نمیشود.
انواع دستگاه تلفنکننده سیستم اعلام حریق
در حال حاضر دو نوع دستگاه تلفنکننده اعلام حریق سیمکارتی و تلفنکننده اعلام حریق ثابت برای استفاده در بازار موجود است که هرکدام مزایا و معایب خود را دارد که در ادامه با انواع این تلفنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
دستگاه تلفنکننده اعلام حریق ثابت
دستگاه تلفنکننده اعلام حریق خط ثابت به خط ثابت متصل است و هنگام حادثه با تلفنهای ثبت شده در حافظه تماس میگیرد و پیغام ضبط شده را برای کاربر پخش میکند. از جمله معایب این تلفنها این است که در صورت آتشسوزی امکان ازبینرفتن تلفن و سیمکشی آن بسیار زیاد است و نتواند بهدرستی وظیفه خود را عمل کند و به دیگران هشدار آتشسوزی را بدهد و همچنین در دستگاههای تلفنکننده خط ثابت امکان غیرفعالکردن سیستم از راه دور وجود ندارد و به ریموت سیستم اعلام حریق دسترسی ندارد.
دستگاه تلفنکننده اعلام حریق سیمکارتی
دستگاه تلفنکننده سیمکارتی همانطور که از اسم آن پیداست یک تلفن بی سم است که با استفاده از سیمکارت کار میکند و مهمترین ویژگی برتر آن ارسال پیامک در صورت بروز اتفاق است همچنین با استفاده از این دستگاهها میتوانید از راه دور آژیر سیستم اعلام حریق را خاموش کنید همچنین استفاده از این نوع دستگاه امکان مشاهده شارژ سیمکارت و افزایش موجودی از اره دور را دارد و در صورت بروز آتشسوزی مشکلی برای آن پیش نمیآید و میتواند هشدارهای لازمه را به مأمورین امینتی بدهد.
قیمت تلفنکننده اعلام حریق چقدر است؟
باتوجهبه اینکه از کدام نوع از تلفنکننده اعلام حریق استفاده کنید قیمتهای متفاوتی را شامل میشود. معمولاً قیمت تلفنکننده های اعلام آتشسوزی سیمکارتی بیشتر از ثابت است اما در مقابل هم استفاده از تلفنکننده ثابت هزینه کابلکشی را به دنبال دارد. برای مشاوره و استعلام از قیمت اعلام حریق تلفنکننده و همچنین طریقه نصب تلفنکننده اعلام حریق با کارشناسان ما در تماس باشید.
چند نوع تلفنکننده اعلام حریق وجود دارد؟
بهطورکلی دو نوع تلفنکننده اعلام حریق خط ثابت و تلفنکننده اعلام حریق سیمکارتی است که باتوجهبه بودجه و شرایط مختلف بیشترین استفاده را دارد
آیا تلفنکننده اعلام حریق میتواند با آتشنشانی تماس حاصل کند؟
سیستم تلفنکننده اعلام حریق میتواند با هر شماره تلفنی که شما در آن ذخیره کردهاید تماس بگیرد و با اعلام هماهنگیهای لازم با سازمان آتشنشانی میتوانید شماره آن هار نیز در لیست موردنظر قرار بدهید.