کارت شبکه چیست؟

کارت شبکه چیست؟ کاربردهای کارت شبکه چیست؟ کارت شبکه یکی از اجزای کامپیوترها است که  وظیفه انتقال اطلاعات از یک کلاینت به کلایت دیگر  را دارا است. واژه اینترنت را این روز‌ها دائما می‌شنویم و با آن سروکار داریم، چون بسیاری از کارهای خود را به کمک آن انجام می‌دهیم. اینترنت معمولا مجموعه‌ای از چندین شبکه محلی، داخلی و جهانی است. شبکه نیز  از برقراری ارتباط بین چندین سخت‌افزار و نرم افزار مختلف به وجود می‌آید. از آنجایی که در حال حاضر، اکثر کسب و کارها به اینترنت و شبکه‌های کامپیوتری نیاز دارند. دانستن برخی از نکات اولیه و شناخت تجهیزات شبکه‌ای، می‌تواند، سبب بهره‌وری بیشتر از این مسئله شود.

در این مطلب قصد داریم، کارت شبکه را که یکی از تجهیزات اصلی شبکه محسوب می‌شود را به شما معرفی نماییم. علاوه بر آن در مورد انواع آن، وظایف، کاربردها و هر نکته مهم دیگری که مربوط به این قطعه است را بررسی کنیم.

تعریف کارت شبکه (Network Card)

Network Card به عنوان یکی از مهم‌ترین تجهیزات شبکه به حساب می‌آید، زیرا اگر در دستگاه وجود نداشته، اتصالی بین شبکه و دستگاه صورت نمی‌گیرد. در نتیجه سیستمی که می‌خواهد با با دستگاه‌های دیگر در یک شبکه قرار بگیرد، باید این کارت را داشته باشد.

این قطعه مهم با نام‌های دیگری مانند Network Adapter و NIC نیز شناخته می‌شود. در واقع NIC مخفف عبارت Network Interface Card بوده که معنای آن کارت واسط شبکه است.

برای برقراری ارتباط و تشکیل شبکه کامپیوتری باید Network Card به شکل کارتی در شیارهای توسعه مادربورد کامپیوتر قرار بگیرد. در حال حاضر در مادربورد اکثر کامپیوترها، کارت network وجود دارد، اما به منظور عملکرد بهتر کامپیوتر می‌توان این سخت افزار مهم را به آن اضافه کرد.

به طور خلاصه اگر بخواهیم این قطعه را معرفی کنیم، کارت شبکه واسطه‌ای است میان کامپیوتر و شبکه. به عبارتی تمامی سرورها، کامپیوترها و لپ تاپ‌ها برای ارتباط برقرار کردن با انواع شبکه مانند شبکه اترنت، شبکه کابلی، شبکه بی‌سیم و شبکه wi-fi  باید دارای Network Card باشند.

وظایف کارت شبکه

همانطور که در بخش‌های قبلی بیان کردیم، کار اصلی NIC، برقراری ارتباط بین یک دستگاه با دستگاه‌های دیگر در یک شبکه است. گاهی این اتصال بین دستگاه با یک شبکه مرکزی است و گاهی هم به صورت مستقیم به دستگاه دیگر است. به طور کلی وظایفی که Network Card دارد به شرح زیر است:

  • برقراری ارتباط بين كامپيوتر و شبكه: برقراری ارتباط به عنوان اصلی‌ترین وظیفه این سخت افزار به حساب می‌آید. البته این کار را به تنهایی انجام نمی‌دهد، بلکه کارت به روتر متصل می‌گردد و سپس ارتباط اینترنتی برقرار می‌شود.
  • تبدیل اطلاعات و داده‌ها: وظیفه دیگر NIC، این است که داده‌هایی که به صورت سریالی بر روی گذرگاه BUS کامپیوتر حرکت می‌کنند، را به حالت موازی تبدیل کند یا بالعکس.
  • دادن آدرس منحصر بفرد سخت افزاری: آدرس سخت افزاری که درون تراشه ROM و بر روی NIC است، سبب متمایز شدن کامپیوتر های یک شبکه از یکدیگر می شود. در نتیجه یکی از وظایف کارت Network  دادن آدرس منحصر بفرد سخت افزاری است.

حال که با وظایف این سخت افزار آشنا شدیم، لازم است ویژگی‌هایی که باید داشته باشد  و مزایا استفاده از آن را نیز بررسی کنیم؛ زیرا این ویژگی‌های بر روی سرعت و کیفیت شبکه تاثیر می‌گذارد.

ویژگی‌های یک کارت شبکه استاندارد چیست؟

بدون شک برای داشتن یک شبکه قدرتمند و پرسرعت باید تجهیزات استاندارد و قدرتمندی وجود داشته باشد. Network Card نیز باید دارای یک سری ویژگی یا پارامتر باشد، تا سرعت اتصال به اینترنت تقویت شود و ارتباطات قابل اطمینان‌تر باشند. این ویژگی‌ها عبارتند از:

  1. سازگار بودن با معماری مورد استفاده در شبکه
  2. سرعت متناسب با شبکه اترنت
  3. هماهنگی با نوع اسلات‌های مادربرد
  4. داشتن حافظه کافی برای نگهداری اطلاعات
  5. توانایی پشتیبانی از DMA
  6. دسترسی بدون واسطه به حافظه ram

مزایا استفاده از کارت شبکه چیست؟

  • افزایش سرعت اتصال به اینترنت بالا
  • برقراری ارتباط مطمئن
  • قابلیت اتصال دستگاه‌های جانبی به پورت‌های مختلف کارت
  • قابلیت اشتراک گذاری داده بین کاربران

کارت شبکه مجازی چیست؟

به تدریج و با توجه به پیشرفت در دنیای کامپیوتر و شبکه، برخی از برنامه‌ها جایگزین سخت افزارها می‌شوند. کارت شبکه مجازی یکی از همین برنامه‌ها بوده که جایگزین کارت‌های فیزیکی است. به کمک این کارت‌ها می‌توان انواع کامپیوتر را  تحت شبکه محلی یا LAN، به یک شبکه بزرگ تر متصل کرد.

کارت‌های مجازی دارای یک آدرس IP و پیکربندی مستقلی هستند و از آن‌ها برای ایجاد ارتباط میان شبکه و ماشین های مجازی استفاده می‌گردد.

آنچه در مقاله کارت شبکه چیست بیان شد

شبکه‌ها که پایه اصلی اینترنت هستند، از اتصال تجهیزات شبکه با یکدیگر و اشتراک گذاری داده میان آن‌ها تشکیل می‌شود‌. Network card یا همان کارت شبکه یکی از اصلی‌ترین تجهیزات شبکه بوده، که وظیفه آن برقراری ارتباط بین دستگاه و شبکه است. چرا به عنوان یک جز اصلی شناخته می‌شود؟ چون اگر در شبکه وجود نداشته باشد، هیچ‌گونه ارتباطی برقرار نمی‌شود‌. این سخت افزار بر اساس پارامترهایی همچون نوع اتصال، کاربردی، نوع اسلات، نوع پورت، میزان سرعت و نوع سیستم عامل به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شود. مهم‌ترین پارامتر برای تقسیم‌بندی در این قطعه نوع اتصال بوده، که شامل دو نوع کابلی یا Wired و  بی‌سیم یا Wireless است.

در حال حاضر اکثر فعالیت‌ها و کسب و کارها به کمک اینترنت و شبکه‌ انجام می‌شود و شناختن تجهیزات می‌تواند سبب بهره‌وری و سرعت بیشتر کارها شود. به همین دلیل در این مطلب سعی کردیم اطلاعات مختصری را درباره کارت شبکه، که یکی از ضروری‌ترین تجهیزات به شمار می‌رود را به شما ارائه دهیم.

Rate this post
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟