انواع روتر

انواع روتر

با استفاده از router در شبکه، می‌توان به شبکه‌های گسترده مانند اینترنت و سایت‌های راه دور دسترسی پیدا کرد؛ به همین دلیل وجود آن، برای ارسال داده از یک شبکه به شبکه دیگر ضروری است. ضرورت وجود این سخت افزار در شبکه، باعث شده تا مدل‌ها و انواع مختلفی از آن تولید شود. انواع مختلف روتر به شرح زیر است:

روتر سیمی (wired router)

ظاهر این نوع شبیه به جعبه بوده و به صورت مستقیم با کابل به رایانه متصل می‌گردد، به همین دلیل به نوع سیمی یا wired معروف هستند. از یک پورت‌ برای اتصال به مودم و دریافت بسته‌های اینترنتی، و از پورت‌های دیگر آن برای توزیع کردن داده‌های اینترنت استفاده می‌شود.

Ethernet broadband یک نمونه از نوع router سیمی بوده، که از فناوری ترجمه (NAT) پشتیبانی می‌نماید. طبق این فناوری، چندین کامپیوتر برای اشتراک‌گذاری یک آدرس IP به یک دستگاه مسیریاب متصل می‌گردند.

روتر بی‌سیم (wireless router)

این نوع بی سیم آن، همچون مدل سیمی به کمک یک کابل به طور مستقیم به مودم متصل می‌گردد و بسته داده‌ها را از طریق امواج و آنتن پخش می‌نماید. به عبارتی در این نوع router، آنتن‌ها کد باینری یا 0 و 1 بسته های داده را به سیگنال‌های رادیویی تبدیل می‌نمایند، تا بتوانند سیگنال‌ها را به صورت بی‌سیم توزیع کنند. سپس این امواج توسط گیرنده‌های بی‌سیم کامپیوترها دریافت می‌شود، تا مجدد به کد باینری تبدیل شوند.

از این نوع روترها معمولا  برای اتصال Wi-Fi به لپ‌تاپ‌، تلفن‌ هوشمند و هر دستگاهی که دارای قابلیت شبکه Wi-Fi است، استفاده می‌شود. معمولا محدوده دامنه مدل بی‌سیم در فضاهای بسته حدود 45 متر و در فضاهای باز 90 متر است.

روتر مجازی (virtual router)

نوعی نرم افزار بوده که با نصب آن‌ها بر روی کامپیوتر، همچون روترهای فیزیکی عمل می‌کند. مدل مجازی دقیقا مانند مدل‌های فیزیکی، بسته‌های داده را اشتراک‌گذاری می‌نماید. البته بدین معنا نیست که با وجود مدل مجازی، دیگر به مدل‌های فیزیکی نیاز نباشد. انعطاف‌پذیری آن‌ها نسبت به دستگاه‌های فیزیکی بیشتر بوده، زیرا دارای قابلیت مقیاس بندی هستند.

 روتر اصلی

به عنوان قدرتمندترین و سریع‌ترین مدل Router شناخته می‌شود، به همین دلیل اغلب توسط شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع در مرکز اینترنت قرار گرفته و داده‌ها در مسیر مرکز فیبر نوری اصلی ارسال می‌نماید، معمولا وظیفه روترهای سازمانی، اتصال شبکه‌های سازمان‌های بزرگ به این نوع اصلی است.

 روتر لبه ای

نام دیگر آن روتر دسترسی بوده و ظرفیت پایینی دارد. این نوع معمولی در  لبه شبکه محلی و LAN قرار می‌گیرد، به همین دلیل با نام لبه‌ای نیز شناخته می‌شود. وظیفه اصلی این مدل متصل کردن یک شبکه محلی یا LAN به اینترنت عمومی، شبکه محلی گسترده و شبکه محلی خارجی است.

Rate this post
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟