تفاوت سیستم اعلان حریق متعارف و آدرس پذیر

تفاوت سیستم اعلان حریق متعارف و آدرس پذیر

همان‌طور که در مقاله انواع سیستم اعلام حریق اشاره کردیم، سیستم اعلام حریق شامل سه دسته متعارف، آدرس پذیر و بدون سیم است. در ادامه به بررسی تفاوت سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر(The difference between addressable and conventional fire alarm system) می پردازیم. زیرا اکثر کاربران سخت می توانند بین این دو، انتخابی داشته باشند. هر کدام از سیستم های اعلان حریق، مزیت و معایبی دارد. این مزایا و معایب باعث ایجاد تفاوت بین سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر می شود. بهتر است در ابتدا، با هرکدام از این سیستم های اعلام حریق آشنا شوید.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر چگونه کار می‌کند؟

زمانی که توضیح هرکدام از سیستم‌های اعلام حریق به شما داده شود، فرق سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر و متعارف را متوجه می‌شود. سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر نیازمند آدرس منحصربه‌فرد است و به دستگاه مرکزی متصل می‌شود. سیستم اعلام حریق آدرس پذیر کمک می‌کند تا محل دقیق آتش‌سوزی یا مشکل یافت شود. سیستم‌های اعلان حریق آدرس پذیر به علت دقت، سرعت و پنل‌های گسترده آن برای ساختمان‌های بزرگ مناسب است.

عملکرد سیستم اعلام حریق متعارف چگونه است؟

سیستم اعلام حریق متعارف، از هیچ‌گونه ابزاری برای تشخیص دقیق محل آتش‌سوزی استفاده نمی‌کند. در نتیجه تنها می‌تواند ناحیه حدودی آتش سوزی را برای شما مشخص کند. به همین علت بیشتر مناسب ساختمان‌های کوچک است. البته این نوع سیستم اعلام حریق هم باید به دستگاه مرکزی وصل شود.

سیستم اعلان حریق متعارف با آدرس‌پذیر چه تفاوتی دارد؟

طبق تعاریف بالا، مهم‌ترین تفاوت سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس‌پذیر این است که سیستم اعلام حریق آدرس پذیر با آدرس‌دهی، می‌تواند محل وقوع حادثه را دقیق نشان دهد.

سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، دقیق تر عمل می کند و سرعت بالایی در تشخیص آتش سوزی دارد. پس بهتر است برای مکان هایی مانند کارخانه از سیستم اعلام حریق آدرس پذیر استفاده کنید. سیستم اعلام حریق کارخانه یا سیستم اعلام حریق بیمارستان باید در سریع ترین حالت ممکن اطلاع از وقوع حادثه را به شما بدهند.

دیگر وجه تمایز سیستم اعلان حریق متعارف و آدرس‌پذیر چیست؟

تفاوت سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس‌پذیر از جهت‌های مختلفی قابل‌بررسی است. یکی از بخش‌هایی که می‌توانید به بررسی تفاوت‌های آن بپردازیم، تفاوت در نحوه سیم‌کشی آن است.

سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر، به‌صورت حلقه‌ای به هم متصل شده و اصطلاحاً گفته می‌شود که وارد یک لوپ (loop) می‌شوند. در آخر به پنل کنترل مرکزی ( مرکز کنترل سیستم اعلام حریق ) وصل می‌شوند.

کابل‌کشی سیستم اعلام حریق متعارف به روش خطی انجام می‌شود. هر سیستم اعلام حریق در هر طبقه پنل مرکزی دارد. سیستم اعلام حریق متعارف نیاز به سیم‌کشی زیادی دارد به همین دلیل هزینه بیشتری را برای شما خواهد داشت. یکی از دلایلی که سیستم اعلام حریق متعارف برای مکان‌های کوچک مناسب‌تر است، کابل‌کشی زیاد آن است.

تفاوت هزینه سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس پذیر

هزینه سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، بیشتر از سیستم اعلام حریق متعارف است. البته نصب سیستم اعلام حریق متعارف کمی پیچیده تر است و باید تمام وسیله ها به صورت جداگانه به پنل مرکزی متصل شوند. سیستم های متعارف زمان بیشتری را برای نصب از شما خواهد گرفت و البته کابل بیشتری هم نیاز دارد. قیمت تجهیزات اولیه سیستم اعلام حریق آدرس پذیر، نسبت به اعلام حریق متعارف مناسب تر است.

سیستم اعلام حریق متعارف یا آدرس‌پذیر؟

با توجه به مزیت‌های بیشتر سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر، این نوع سیستم اعلام حریق پیشنهاد می‌شود. البته انتخاب بین سیستم اعلام حریق متعارف و آدرس‌پذیر، بستگی به نیاز مکان شما دارد. سیستم اعلام حریق آدرس پذیر در زمان کمتری آتش را پیدا می‌کند و سریع‌تر می‌تواند تشخیص دهد. در نتیجه آسیب و تلفات کمتری خواهید داشت. البته در صورت بروز اتفاق، هزینه‌های کمتری را هم برای شما خواهد داشت.

تفاوت اصلی سیستم اعلام حریق متعارف با ادرس پذیر چیست؟

سیستم اعلام حریق ادرس پذیر دقیق تر و با سرعت بالاتری اتفاق را تشخیص می دهد.

کابل کشی سیستم اعلام حریق متعارف با ادرس پذیر چه تفاوتی دارد؟

کابل کشی سیستم اعلام حریق متعارف بسیار زمان بر است و نیاز به کابل کشی زیادی دارد.

5/5 - (1 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟