سیستم اعلام حریق موضعی چیست؟

سیستم اعلام حریق موضعی یا همان دتکتور موضعی اعلام حریق (Stand-Alone Detector) یکی از انواع سیستم اعلان حریق است که جزو تجهیزات اعلام حریق به شمار می‌آید. همان طور که می‌دانید تجهیزات اعلام آتش‌سوزی نقش به سزایی در اطفا حریق دارد و هرچه سریع‌تر هشداردهنده ها فعال شود، خسارت حاصل از اتفاق را کاهش خواهند داد. سیستم اعلام حریق انواع گوناگونی دارد از جمله:

سیستم اعلام حریق موضعی

سیستم اعلام حریق متعارف (کانونشنال)

سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر یا تحت شبکه

در این مقاله به بررسی و توضیح سیستم اعلام حریق موضعی (دتکتور موضعی) پرداخته شده است و در مورد کاربرد آن و نحوه کار این سیستم اعلام حریق توضیح داده شده است.

همچنین می‌توانید در رابطه با سیستم اعلام حریق چیست در مقاله لینک شده اطلاعات بیشتری به دست آورید.

سیستم اعلام حریق موضعی یا دتکتور موضعی

سیستم اعلان حریق موضعی می‌تواند به صورت جدا و بدون پنل مرکزی اعلام حریق، آتش سوزی و حادثه را تشخیص بدهد و سیستم هشدار دهنده را فعال کند. این سیستم از یک دتکتور مجهز به آژیر سیستم اعلام حریق است که به یک منبع تغذیه با برق 220 ولت متصل است و یا با باتری اعلام حریق کار می‌کند. این سیستم اعلام حریق هیچ گونه تجهیزات دیگری مانند پنل مرکزی اعلان حریق ، آژیر فلاشر اعلام حریق، چراغ ال ای دی اعلان حریق و حتی بدون کابل سیستم اعلام حریق است و با تشخیص دود حاصل از آتش سوزی حسگر دتکتور فعال شده و آلارم را روشن می‌کند و اطلاع می‌دهد.

کاربرد سیستم اعلام حریق موضعی

دستگاه اعلان حریق موضعی که به اختصار یا در بعضی جاها تحت عنوان دتکتور اعلام حریق نیز از آن یاد می‌شود بیشتر در مکان‌های کوچک و یا کارگاه‌های کوچک استفاده می‌شود. با وجود کارایی محدودی که دارد حتی ساختمان و مکان‌های که مجهز به سیستم‌های پیشرفته ایمنی هستند، به عنوان یک سیستم جانبی کمکی از سیستم اعلان آتش سوزی موضعی استفاده می‌کنند مانند مکان‌های مجهز به اتوماسیون و سیستم کنترل، خانه‌های هوشمند، ساختمان‌های مجهز به صوت حرفه ای.

این دتکتورهای موضعی در صورت کشف آتش سوزی قادر به ارسال سیگنال هستند و با داشتن خروجی رله از این سیگنال می‌توان برای سیستم‌های دیگر نیز استفاده کرد.

مدل‌های گوناگون سیستم اعلام حریق موضعی

دتکتور موضوعی اعلام حریق شامل سه مدل هستند

  • موضعی دودی
  • موضعی گازی
  • موضعی حرارتی

این دتکتورهای اعلان حریق با باتری 9 ولت تغذیه میکتتد که معمولاً تا 1 سال عمر می‌کنند  و بعدش نیازمند به تعویض است. دتکتور موضعی نیاز به پنل مرکزی اعلام حریق ندارند و به صورت موضعی در مکان‌های کوچک نصب می‌شود و دارای هشدار دهنده داخلی هستند.

نحوه کارکرد سیستم اعلان حریق موضعی

سیستم‌های اعلان حریق موضوعی که جز یک دسته از سیستم اعلام حریق است، نسبت به دود حساس است و در داخل آن یک آژیر کوچک تعبیه شده که با باتری یا برق شهری کار می‌کند. به‌محض تشخیص و کشف دود حسگر فعال شده و آژیر را به صدا درمی‌آید.

دتکتور موضعی موجود در بازار

یکی از تولید کننده‌های دتکتور موضعی در ایران که چندین سال در این زمینه فعالیت می‌کند، شرکت اعلام حریق آریاک است و از شرکت‌های خارجی فعال در این حوزه می‌توان به (First Alert (BRK ، EVERDAY، Prella اشاره کرد. جهت اطلاع از محوصلات و قیمت آن می‌توانید با تیم کارشناسان آلتون نتورک تماس حاصل فرمایید.

سیستم اعلام حریق موضعی چند مدل دارد؟

سیستم اعلام حریق موضعی شامل دتکتور موضعی حرارتی، دتکتور موضعی گازی و دتکتور موشعی دودری است.

قیمت سیستم اعلام حریق موضعی چقدر است؟

با توجه به اینکه این سیستم اعلام حریق برای ساختمان های کوچک و بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته و کابل کشی است، از هزینه پایینی برخوردار است اما با توجه به انتخاب برند آن می‌تواند متفاوت باشد. برای اطلاع از قیمت آن با تیم آلتون نتورک تماس حاصل فرمایید.

3/5 - (3 امتیاز)
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Table of Contents
سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟