سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی (Residential building fire alarm system)، از مهمترین تجهیزاتی است که موردنیاز ساختمان است. اهمیت نصب سیستم اعلام حریق در ساختمان مسکونی بهقدری زیاد است که طبق قانون وضع شده ساختمانهای مسکونی بالای ۵ طبقه، باید سیستم اعلام حریق را نصب کنند. البته قانون نصب سیستم اعلام حریق در ساختمان مسکونی تنها به این موضوع ختم نمیشود و بسیار گستردهتر است. آلتون نتورک سعی کرده است در این مقاله به صورت کلی توضیحاتی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی چیست؟
سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی از اقداماتی است که در جهت حفظ امنیت جانی، مالی و … نصب میشود و از ضررهای مختلفی که ممکن است برای ساختمان مسکونی پیش بیاید، جلوگیری میکند. سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی در مکانهای مختلف ساختمان نصب میشود و افراد را از وجود هرگونه دود، آتش، حرارت و … آگاه میکند.
هنگامی که از سیستم اعلام حریق در ساختمان مسکونی استفاده میکنید، با آژیر سیستم اعلام حریق می توانید متوجه مشکل در ساختمان شوید. سیستم اعلام حریق به شما کمک می کند تا سریعتر از وجود مشکل باخبر شوید و این موضوع باعث می شود تا خطر کمتری شمارا تهدید کند. علاوه بر اینکه از خطر جلوگیری می کند، ضرر های مالی کمتری را به شما وارد می کند.
توجه داشته باشید که پس به صدا درآمدن آژیر سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی، میتوانید بهصورت خودکار با آتشنشانی تماس بگیرید. برخی از انواع سیستم اعلام حریق به شما این اجازه را می دهند تا پیامی صوتی در بلندگوی کل ساختمان پخش کنید و افراد را از وجود خطر آگاه کنید.
اگر ساختمان مسکونی شما بسیار بزرگ است، بهتر است از تکرارکننده سیستم اعلام حریق استفاده کنید. با نصب تکرار کننده سیستم اعلام حریق، اطلاع رسانی در بین ساختمان مسکونی سریعتر اتفاق می افتد.
چه ساختمانهای مسکونی الزام به نصب سیستم اعلام حریق هستند؟
باتوجهبه قانونی که در فوق به آن ذکر کردیم، نصب سیستم اعلام حریق در برخی از ساختمانهای مسکونی ملزوم است و اجرا نکردن این قانون تبعاتی در پی دارد.
- ساختمانهای مسکونی دارای ۵ سقف بیشتر از تراز صفر
- ساختمانهای مسکونی با حداقل ۱۱ واحد
- ساختمانهای مسکونی و اداری که در گروهبندی ” د ” قرار گرفتهاند.
اجزای سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی چیست؟
اجزای سیستم اعلام حریق خیلی گسترده نیست و شلوغی در ساختمان شما ایجاد نخواهد کرد. برای مثال، سیستم های اعلام حریق دارای شستی است. شستی های اعلام حریق برای اطلاع رسانی و به صدا درآوردن آژیر در مکان های مختلف ساختمان نصب می شود و بیشتر در ورودی ها قرار می گیرد تا در معرض دید باشد.
ساختمان مسکونی برای نصب سیستم اعلام حریق باید زونبندی شود. زون بندی سیستم اعلام حریق باید طبق استاندارد باشد. البته توجه داشته باشید که نحوه سیسم کشی سیستم اعلام حریق هم روش خاصی دارد که بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
لزوم استفاده از سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی چیست؟
ساختمان مسکونی به دلیل وجود خانواده و اتصالات برقی، امکان اتش سوزی دارد. در نتیجه با استفاده از سیستم اعلام حریق از خطرات جلوگیری کنید.
ایا برای استفاده از سیستم اعلام حریق ساختمان مسکونی قانونی وضع شده است؟
بله، بری مثال ساختمان های مسکونی 5 طبقه ملزوم به استفاده از سیستم اعلام حریق هستند.